Κυριακή 18 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Υποπτες αποθήκες όπλων

ΚΛΕΤΣΚΑ.-

Μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών -σφαίρες, χειροβομβίδες, όλμους και άλλα εκρηκτικά- εντόπισαν την Παρασκευή οι άνδρες της «KFOR» σε δύο καταφύγια κοντά στην πόλη Κλέτσκα.

Δεν έγινε σαφές σε ποιον ανήκει ο οπλισμός. Αλλά αξιωματούχος της «KFOR» άφησε να εννοηθεί πως τα ευρήματα ενδέχεται να συνδέονται με αντι-Σέρβους εξτρεμιστές.

«Κάποιοι ξόδεψαν πάρα πολλά χρήματα και ενεργητικότητα για να φτιάξουν αυτό το μέρος. Δεν είμαι σε θέση να πω ποια ήταν τα σχέδιά τους, όμως τις τελευταίες βδομάδες σημειώθηκαν ορισμένες δολοφονίες στη σερβική κοινότητα» είπε ο εκπρόσωπος της βρετανικής αποστολής στο Κόσσοβο, αντισυνταγματάρχης Ντέιβιντ Ολφρεϊ.

Θα χρειαστεί, σύμφωνα με άλλο αξιωματούχο, περαιτέρω έρευνα των δύο δωματίων, που έχουν εμβαδόν περίπου 40 τετραγωνικά μέτρα και ύψος δύο μέτρα και ήταν γεμάτα μέχρι το ταβάνι. Κοντά στις αποθήκες υπήρχε χώρος εκπαίδευσης, όπου βρέθηκαν πρόσφατα ίχνη. «Φαίνεται ότι χρησιμοποιείται για εκπαίδευση, υπάρχουν πάρα πολλά πυρομαχικά», σχολίασε ο Ολφρεϊ. «Ενδέχεται» να υπάρχουν και στοές που οδηγούν σε άλλες αποθήκες.

Η Κλέτσκα ήταν ένα από τα προπύργια του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου («UcK»), ο οποίος επισήμως έχει αφοπλιστεί από το περασμένο φθινόπωρο, μετά την ανάπτυξη της «KFOR» στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ