Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συνέδριο νοθείας

Τις απαράδεκτες αποφάσεις της πλειοψηφίας της ηγεσίας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ) για το καταστατικό πραξικόπημα, ενόψει του συνεδρίου της Συνομοσπονδίας, στις 10 -12 Φλεβάρη, οριστικοποίησε η Εκτελεστική Γραμματεία που συνεδρίασε χτες.

Στην προσπάθειά τους να νοθεύσουν τη θέληση των αναπήρων και να χειραγωγήσουν ακόμη περισσότερο το αναπηρικό κίνημα, επιστρατεύουν μιαν ακόμα πρωτοφανή αντιδημοκρατική καταστατική διάταξη, που δε συναντάται σε καμία άλλη οργάνωση! Συγκεκριμένα, θέλουν να επιβάλουν καταστατική διάταξη, που θα αφαιρεί το δικαίωμα απ' το συνέδριο να τροποποιεί το καταστατικό και θα το αναθέτει σε ένα ολιγομελές σώμα, που τα μέλη του θα διορίζονται από τις πλειοψηφίες των ΔΣ των φορέων - μελών. Καταργώντας στην πράξη και την όποια αντιπροσωπευτικότητα εξασφαλίζει το ισχύον καταστατικό, που, βέβαια, και αυτό είναι άκρως αντιδημοκρατικό. Μάλιστα, με απόφαση της πλειοψηφίας, το συνέδριο συμπιέζεται σε μιάμιση μέρα, ενώ το καταστατικό προβλέπει τριήμερο συνέδριο.

Σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα, η πλειοψηφία της ΕΣΑΕΑ, θέλοντας να ελέγξει τις αντιδράσεις για τις προαναφερόμενες μεθοδεύσεις της, σύμφωνα με πληροφορίες έχει αναθέσει τη ...φύλαξη του συνεδρίου σε εταιρία σεκιούριτι!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ