Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Διάβημα διαμαρτυρίας στην τσεχική κυβέρνηση

ΠΡΑΓΑ.-

Τις προσπάθειες ανάμειξης της κυβέρνησης της Τσεχίας στις εσωτερικές υποθέσεις του Νησιού της Επανάστασης, καταδίκασε η Κούβα, που κατέθεσε χθες διάβημα διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εξωτερικών.

Οπως δήλωσε ο επιτετραμμένος της κουβανικής πρεσβείας στην Πράγα, Αϊμέ Ερνάντες Κεσάδα, το διάβημα διαμαρτυρίας αφορά στην εκπόνηση προγράμματος του υπουργείου Εξωτερικών, που χρηματοδοτεί «μη κυβερνητικές οργανώσεις για την προώθηση της δημοκρατίας» σε αρκετές χώρες της οικουμένης, ανάμεσά τους, φυσικά, και η Κούβα. «Το διάβημα δηλώνει σαφέστατα... ότι η Κούβα δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιαδήποτε πίεση ή ανάμειξη στις εσωτερικές της υποθέσεις και ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κουβανικού λαού θα εξακολουθήσει να οικοδομεί και να βελτιώνει τη δική της κοινωνία, χωρίς να χρειάζεται ...βρώμικες χρηματοδοτήσεις», τόνισε ο Ερνάντες Κεσάδα, που πρόσθεσε ότι το διάβημα, επίσης, κατηγορεί το υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας ότι χρησιμοποιεί τις «αποκαλούμενες μη-κυβερνητικές οργανώσεις να έχουν καλές σχέσεις με τρομοκράτες κουβανικής καταγωγής και με εκπροσώπους της κυβέρνησης των ΗΠΑ». Σύμφωνα με το πρακτορείο ΑΡ, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Ρίτσαρντ Κρίπατς, δήλωσε ότι το πρόγραμμα έχει στόχο την επιλογή τσεχικών μη κυβερνητικών οργανώσεων, που προωθούν «την κοινωνία των πολιτών και την ειρηνική και δημοκρατική ανάπτυξη των χωρών»...

Υπενθυμίζεται ότι πολλάκις η κυβέρνηση της Τσεχίας και η διπλωματική της αποστολή στην Αβάνα έχει αναμειχθεί ενεργά στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ανατροπής της Κουβανικής Επανάστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ