Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
«Παράνομη» η απεργία στα αεροδρόμια

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Δικαστήριο στο Δελχί κήρυξε παράνομη χτες την απεργία των εργαζομένων στο αεροδρόμιο, που διαμαρτύρονται για την κυβερνητική απόφαση ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων στο Νέο Δελχί και το Μουμπάι, και απαγόρευσε στους απεργούς να πλησιάζουν σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων σε αυτό. Σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, που επικαλέστηκαν δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, οι πτήσεις ξανάρχισαν και η κίνηση «σχεδόν επέστρεψε στο κανονικό».

Στην Καλκούτα, όπου προχτές οι πτήσεις είχαν ανασταλεί σχεδόν στο σύνολό τους (70%), επαναλήφθηκαν επίσης σε ένα ποσοστό τους οι λειτουργίες του αεροδρομίου.

Οι απεργοί διαμαρτύρονται για την παραχώρηση των δύο μεγαλύτερων αεροδρομίων της χώρας σε κοινοπραξίες ινδικών και διεθνών επιχειρήσεων με το πρόσχημα του «εκσυγχρονισμού» τους. Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν το γεγονός ότι οι εταιρίες αυτές σχεδιάζουν να απολύσουν σταδιακά τουλάχιστον το 60%. Τα δύο κομμουνιστικά κόμματα της Ινδίας, το ΚΚΙ (Μαρξιστικό) και το ΚΚΙ, τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση του Κογκρέσου υπό τον Μανμόχαν Σινγκχ χωρίς να συμμετέχουν σε αυτή, εκδήλωσαν την κατηγορηματική τους αντίθεση στα σχέδια ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων.

Ο ΓΓ του ΚΚ Ινδίας (Μ) Μπρίντα Καράτ δήλωσε στο BBC ότι τα σχέδια της κυβέρνησης αποτελούν «ιδιωτικοποίηση και όχι εκσυγχρονισμό. Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει πίσω την απόφασή της».

Σύμφωνα με μέλη συνδικάτων, η συμμετοχή στην απεργία στις τρεις πόλεις έφθασε τις προηγούμενες μέρες έως και το 90%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ