Σάββατο 4 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
Απέλαση Βενεζουελανής διπλωμάτη

Κλιμακώνει την επίθεση η κυβέρνηση των ΗΠΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΚΑΡΑΚΑΣ.-

Μέρα με τη μέρα, κλιμακώνουν τις επιθέσεις και τις απειλές οι Ηνωμένες Πολιτείες, που βλέπουν ότι όλες οι προσπάθειες εσωτερικής υπονόμευσης και ανατροπής πέφτουν στο κενό. Χθες οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την απέλαση Βενεζουελανής διπλωμάτη σε απάντηση για την απόφαση της Βενεζουέλας να απελάσει το στρατιωτικό ακόλουθο της αμερικανικής πρεσβείας, που κατηγορήθηκε από τις αρχές για κατασκοπία.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, η Ουάσιγκτον ενημέρωσε τη Βενεζουέλα, μέσω της διπλωματικής οδού, ότι η Τζένι Φιγκουερέδο Φρίας θεωρείται «ανεπιθύμητο πρόσωπο» και θα πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα. «Η απόφαση αποτελεί απάντηση στη χτεσινή απόφαση της κυβέρνησης της Βενεζουέλας να απελάσει το στρατιωτικό ακόλουθο Τζον Κορέα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Σον Μακόρμακ.

Της απέλασης προηγήθηκαν οι εμπρηστικές και άκρως προσβλητικές, αλλά και απειλητικές δηλώσεις του υπουργού Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ, που συνέκρινε τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες με τον Αδόλφο Χίτλερ. Μιλώντας στην Εθνική Λέσχη Τύπου στην Ουάσιγκτον, ο Ράμσφελντ ήταν αποκαλυπτικός ως προς τις προθέσεις: «Στη Βενεζουέλα έχουμε τον Τσάβες που διαθέτει πολλά χρήματα από το πετρέλαιο. Εξελέγη νόμιμα, όπως και ο Αδόλφος Χίτλερ είχε εκλεγεί νόμιμα. Κατόπιν εδραίωσε την εξουσία του. Και τώρα, φυσικά, συνεργάζεται στενά με τον Φιντέλ Κάστρο, τον Μοράλες (το νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Βολιβίας) και άλλους. Αυτό με ανησυχεί».

Χθες ο επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, Τζον Νεγρεπόντε, είχε κατατάξει τη Βενεζουέλα στον ...«άξονα του κακού». Απαντώντας στις δηλώσεις Ράμσφελντ, ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Βισέντε Ράνχελ δήλωσε ότι η χώρα του θα απαντήσει «σταθερά» στις «επιθέσεις» που δέχεται, αλλά χωρίς «εξτρεμισμούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ