Σάββατο 4 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Συνεχίζεται ο αγώνας στα αεροδρόμια

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Συνεχίστηκε χτες με σημαντική επιτυχία η απεργία των εργαζομένων στα δύο μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ινδίας. Φυσικά, τα τηλεοπτικά ΜΜΕ έδωσαν «ρέστα» για το θέμα, παρότι επισήμαιναν ότι οι περισσότερες πτήσεις γίνονταν κανονικά με τη βοήθεια απεργοσπαστών ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Η Αρχή Αεροδρομίων της Ινδίας (ΑΑΙ) αρνήθηκε να υποκύψει στις πιέσεις της κυβέρνησης του Μανμόχαν Σινγκχ, να σταματήσει την απεργία.

Σημειώνεται ότι δικαστήριο στο Δελχί απαγόρευσε στους εργαζόμενους να διαδηλώνουν σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων από τις εισόδους και τις εξόδους των αεροδρομίων αλλά και στο κτίριο της ΑΑΙ, διότι «το δικαίωμα στην απεργία πρέπει να εξισορροπείται με το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον».

Παρά τις πιέσεις της κυβέρνησης όμως οι εργαζόμενοι στην ΑΑΙ απεργούσαν χτες για τρίτη μέρα.

Κοινή ανακοίνωση των κομμάτων της Αριστεράς

Για το ζήτημα εξέδωσαν χτες κοινή ανακοίνωση τα τέσσερα μεγαλύτερα κόμματα της ινδικής Αριστεράς, το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό), το ΚΚ Ινδίας, το Επαναστατικό Σοσιαλιστικό Κόμμα και το Forward Bloc, τονίζοντας ότι υποστηρίζουν την απεργιακή κινητοποίηση και τον αγώνα εναντίον της απόφασης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης υπό το Κογκρέσο να ιδιωτικοποιήσει τα αεροδρόμια στο Μουμπάι και στο Δελχί, στο όνομα του εκσυγχρονισμού τους, που θα έπρεπε «να γίνει από την Αρχή Αεροδρομίων της Ινδίας». Τα κόμματα της Αριστεράς καταλήγουν καλώντας την κυβέρνηση «να κάνει αυτό το βήμα χωρίς καθυστέρηση» και «όλα τα δημοκρατικά κόμματα, τις οργανώσεις και όλες τις λαϊκές οργανώσεις να υποστηρίξουν το δίκαιο σκοπό των εργαζομένων στα αεροδρόμια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ