Τρίτη 7 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Επιβάλλει τις πολυεθνικές στα σχολεία!

Την ένταξη προγράμματος της «Ρενό» στην Ευέλικτη Ζώνη και την υποχρεωτική εφαρμογή του στους μεγαλύτερους νομούς, προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας

Μετά τη «Σίτιμπανκ», τα «Μακντόναλντς», τις ασφαλιστικές εταιρίες κλπ., τώρα οι μαθητές θα διδάσκονται και από τη «Ρενό», κυκλοφοριακή αγωγή... και όχι μόνο!

Eurokinissi

Μετά τη «Σίτιμπανκ», τα «Μακντόναλντς», τις ασφαλιστικές εταιρίες κλπ., τώρα οι μαθητές θα διδάσκονται και από τη «Ρενό», κυκλοφοριακή αγωγή... και όχι μόνο!
Η εισβολή των πολυεθνικών στα σχολεία εντείνεται, με πλήρη ευθύνη, σχεδιασμό και εντολή της κυβέρνησης και φυσικά, με τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ που οραματίζεται ένα σχολείο ανοιχτό στους κάθε λογής χορηγούς. Νέο τρανταχτό παράδειγμα, η επιβολή στα δημοτικά σχολεία, με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής που έχει φτιάξει η αυτοκινητοβιομηχανία «Ρενό»!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης και μάλιστα ...υποχρεωτικά, για τους μεγαλύτερους νομούς της χώρας. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης που επιχειρείται μέσα από την καθιέρωση της ευέλικτης ζώνης και που πετά έξω από το σχολείο τη γενική μόρφωση, με στόχο να την υποκαταστήσει με σκόρπιες αποσπασματικές και αντιεπιστημονικές πληροφορίες, ανοίγοντας παράλληλα την πόρτα του σχολείου στις κάθε λογής εταιρίες - «χορηγούς», για να διδάσκουν άμεσα, διαμορφώνοντας συνειδήσεις και διαφημίζοντας τις «αξίες» και τα προϊόντα τους.

Οπως αναφέρεται στην εγκύκλιο με ημερομηνία 11/1/2006, «η Κυκλοφοριακή Αγωγή ως καινοτόμος δραστηριότητα που αναβαθμίζει την ποιότητα της παρεχόμενης μάθησης και συνδέει το σχολείο με την κοινωνική πραγματικότητα, εντάσσεται στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης». Σημειώνεται, μάλιστα, ότι «η Κυκλοφοριακή Αγωγή εφαρμόζεται υποχρεωτικά για τις Ε' και Στ' τάξεις του Δημοτικού στους νομούς Αττικής, Θεσ/κης, Αχαΐας, Ηρακλείου και Λάρισας. Για τη διδασκαλία της θα διατεθούν 16-20 ώρες στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης. Τα σχολεία των συγκεκριμένων νομών, θα χρησιμοποιήσουν το εκπαιδευτικό υλικό με τίτλο: "ο Δρόμος και εγώ", το οποίο έχει ήδη αποσταλεί από τον ΟΕΔΒ».

Με βάση τα παραπάνω, το υπουργείο Παιδείας δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες περί αναστολής της υποχρεωτικότητας των προγραμμάτων της ευέλικτης ζώνης και αναδεικνύει τις ευθύνες της πλειοψηφίας στη ΔΟΕ που έσπευσε να πανηγυρίζει για προσωρινή αναστολή της εφαρμογής της, ενώ στην πραγματικότητα με τη στάση της έδινε στο υπουργείο χείρα βοηθείας για τη σταδιακή εφαρμογή του μέτρου χωρίς αναταράξεις.

Στόχος οι νεανικές συνειδήσεις

Το εκπαιδευτικό υλικό που χρηματοδοτείται από την MAVA/Renault περιλαμβάνει ενημερωτικά φυλλάδια για τον δάσκαλο, ένα τετράδιο για κάθε μαθητή, μια αφίσα με σήματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μια εφημερίδα και ένα DVD. Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούνη από τον πρόεδρο της MAVA AE και την υπουργό Παιδείας. Η δεύτερη δήλωνε τότε ότι «το εκπαιδευτικό υλικό έχει δοκιμαστεί σε όλη την Ευρώπη και έχει κριθεί αποτελεσματικό σε παιδαγωγικό επίπεδο». Δηλαδή, το γεγονός ότι οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση έχουν προχωρήσει νωρίτερα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μεταφράζεται σε ...παιδαγωγικό επίτευγμα!

Το πρόγραμμα της «Ρενό» έρχεται να προστεθεί στα παραδείγματα διείσδυσης πολυεθνικών εταιριών στην εκπαίδευση με τις ευλογίες του υπουργείου Παιδείας. Ηδη, έχουμε δει την Ενωση Ιδιωτικών Ασφαλιστικών Εταιριών να διοργανώνει διαγωνισμό για την «αξία της ιδιωτικής ασφάλισης...», τη «Σίτιμπανκ» να κάνει μαθήματα οικονομίας, τα «Μακντόναλντς» να καλούν τα σχολεία σε μαθήματα για υγιεινή διατροφή, το πρόγραμμα «Οικολογική Αυτοκίνηση» της TOYOTA Ελλάς και έπεται συνέχεια όσο το σχολείο παραμένει προσανατολισμένο στην εξυπηρέτηση των στόχων του μεγάλου κεφαλαίου για παραγωγή μισομορφωμένων, διά βίου υποταγμένων, εργατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ