Τρίτη 7 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αίτημα για νέα κτίρια και συντήρηση των υπαρχόντων

Παράσταση διαμαρτυρίας της Πανσπουδαστικής ΚΣ

Την απαράδεκτη κατάσταση των κτιριακών υποδομών των φοιτητικών εστιών στη Θεσσαλονίκη, που είχε ως αποτέλεσμα την πρόσφατη πρόκληση πυρκαγιάς, κατήγγειλε με δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση των Εστιών του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ) χτες το πρωί η Πανσπουδαστική ΚΣ, ενώ διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη στάση της διεύθυνσης απέναντι στους εστιακούς φοιτητές. Ταυτόχρονα πρόβαλε το αίτημα για δημόσια και δωρεάν Παιδεία, σίτιση - στέγαση, άμεση ανέγερση νέων εστιών και ανανέωση των υποδομών στις υπάρχουσες εστίες σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες.

Διευκρινίζεται ότι πριν από λίγο καιρό ένας φοιτητής είχε αφήσει τη θερμάστρα ανοιχτή στο δωμάτιό του ενώ έλειπε και πήρε φωτιά. Ανοιχτές θερμάστρες αφήνουν όλοι σχεδόν οι φοιτητές, αφού η θέρμανση των Εστιών είναι ανύπαρκτη και τα πορτοπαράθυρα μπάζουν. Μετά από αυτό, η διεύθυνση των Εστιών, προφασιζόμενη το γεγονός, εκβίαζε τους φοιτητές πως αν δεν παραδώσουν όλοι τα κλειδιά των δωματίων τους για να κάνει έλεγχο, ώστε να αποφευχθεί δήθεν η πυρκαγιά, δε θα τους δώσει τα κουπόνια του φαγητού για 3 μέρες(!) και το έκανε, όπως μαρτυρούν φοιτητές! Σύμφωνα με καταγγελίες των φοιτητών, η διοίκηση επιδιώκει να μπαινοβγαίνει στα δωμάτιά τους εδώ και καιρό, ανεξάρτητα από την πυρκαγιά.

Μια αντιστροφή της πραγματικότητας επιχείρησε η διευθύντρια των Εστιών, Μαρία Σταυροπούλου, χτες κατά τη διαμαρτυρία των φοιτητών! Ισχυρίστηκε ότι η θέρμανση λειτουργεί όλο το 24ωρο και για τους φοιτητές που αναγκάζονται να αφήνουν ανοιχτές ηλεκτρικές θερμάστρες για να ζεσταθούν, είπε ότι λειτουργούν ανεύθυνα... επειδή δεν πληρώνουν το λογαριασμό του ρεύματος! Παρόλο που αρνήθηκε να παραδεχτεί την ύπαρξη πολλών ακόμα προβλημάτων που της κατήγγειλαν οι φοιτητές, δεσμεύτηκε ότι μέσα στο 2006 έχει δρομολογηθεί η συντήρηση του κτιρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ