Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επικεφαλής της ΔΕΑΚ ο Γ. Νομικός

Σε ανοιχτή εκδήλωση - συνέλευση των μελών της Δημοτικής Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης (ΔΕΑΚ) Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στο θέατρο του Δήμου Αμπελοκήπων, αναδείχτηκε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Νομικός, στη θέση του επικεφαλής της Κίνησης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν αντιπροσωπείες του ΚΚΕ και του ΔΗΚΚΙ, που στηρίζουν την Κίνηση, φορείς της περιοχής και πλήθος κόσμου που χρόνια τώρα πλαισιώνει τη ΔΕΑΚ για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση προσανατολισμένη στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Μέσα από την εκδήλωση, δόθηκε το σάλπισμα για την έναρξη της μάχης, με στόχο τη νίκη του συνδυασμού στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Ο Γιάννης Νομικός κάλεσε το λαό των Αμπελοκήπων να στηρίξει με την ψήφο του τη ΔΕΑΚ, που, με συνέπεια αγωνίστηκε μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο ενάντια στη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης ως βασικό μοχλό υλοποίησης των επιλογών κυβέρνησης και ΕΕ, που στήριξε τις διεκδικήσεις του εργαζόμενου λαού. Κάλεσε το λαό των Αμπελοκήπων με την ψήφο του να στείλει ισχυρό μήνυμα στα κόμματα εξουσίας για την αντιλαϊκή τους πολιτική, που έχει ρίξει στη φτώχεια και την ανεργία τον ελληνικό λαό, το λαό των Αμπελοκήπων.

Παρουσιάζοντας τη διακήρυξη της ΔΕΑΚ, ο Γιάννης Νομικός ξεκαθάρισε: «Θέλουμε ένα Δήμο που θα μεροληπτεί υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων, των ανέργων, των χαμηλοσυνταξιούχων, της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των μικρομεσαίων και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων, της νεολαίας, της τρίτης ηλικίας, των μειονοτήτων και των μεταναστών. Που θα ενδιαφέρεται για τη διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού μας και θα αναδειχτεί σε θεσμό υπεράσπισης της ειρήνης. Που θα παρέχει στο λαό δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα, για σύγχρονη και δωρεάν Υγεία και Παιδεία, ενίσχυση των υποδομών άθλησης και πολιτισμού χωρίς οικονομική επιβάρυνση των δημοτών. Ενα Δήμο που θα ενδιαφέρεται για τα προβλήματα του περιβάλλοντος, θα παλεύει για την επίλυση του κυκλοφοριακού μέσα από σύγχρονη ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη, για κατασκευή δημοτικών υπόγειων πάρκινγκ δωρεάν στη χρήση τους, για επέκταση και πύκνωση των αστικών συγκοινωνιών. Ενα Δήμο που θα διεκδικήσει ουσιαστικά μέτρα αντισεισμικής και αντιπλημμυρικής προστασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ