Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.- Ενοχος κρίθηκε από βρετανικό δικαστήριο ο ιμάμης Αμπού Χάμζα αλ Μάσρι με τις κατηγορίες της παρακίνησης σε δολοφονία και υποκίνησης φυλετικού μίσους. Λίγο αργότερα το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης επτά ετών. Ο Αλ Μάσρι είχε συλληφθεί το Μάη του 2004. Στη δίκη του, που ξεκίνησε στις 11 Γενάρη, περιγράφτηκε ως «στρατολόγος της τρομοκρατίας».

ΧΑΡΑΡΕ.- Ο υπουργός Ασφαλείας της Ζιμπάμπουε διέταξε χτες τη διενέργεια έρευνας για την εξακρίβωση των σχέσεων του φιλοδυτικού αντιπολιτευόμενου «Κινήματος Δημοκρατικής Αλλαγής» με τις ΗΠΑ μετά από δημοσιεύματα εφημερίδων που αποκάλυψαν μυστικές συνομιλίες στη Ζάμπια μεταξύ του ηγέτη του κόμματος Μόργκαν Τσβανγκιράι και άλλων οκτώ στελεχών με «αποστρατευμένους» πράκτορες της CIA και του δήθεν «Μη Κυβερνητικού» Οργανισμού «Φρίντομ Χάουζ» που μαγειρεύει, μεταξύ άλλων, τις ανά τον κόσμο «πολύχρωμες επαναστάσεις»...

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-«Η παρατεταμένη ξηρασία και λειψυδρία στο Κέρας της Αφρικής προκαλεί θανάτους σε ανθρώπους και ζώα από πείνα και δίψα» σημείωσε χτες εκπρόσωπος της ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ απευθύνοντας επείγουσα έκκληση για τη συγκέντρωση 16 εκατ. δολαρίων.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.- Εναν «χαμένο κόσμο» χλωρίδας και πανίδας και δεκάδες νέα είδη του ζωικού και φυτικού κόσμου ανακάλυψαν Αμερικανοί και Ινδονήσιοι επιστήμονες, στο κατεχόμενο απ' την Ινδονησία δυτικό τμήμα της νήσου Ν. Γουινέας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ