Σάββατο 11 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ
Μένει στις νομαρχίες...

Μετά από διαβουλεύσεις, παζάρια και αντιδράσεις, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κατέληξε ότι η δακοκτονία θα γίνεται όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή, θα την κάνουν οι νομαρχίες και οι ελαιοπαραγωγοί θα πληρώνουν την εισφορά τους στα ελαιοτριβεία.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού πρώτα ανακοίνωσε εισφορά 3% επί της ενιαίας ενίσχυσης για τη δακοκτονία, μετά το πήρε πίσω. Κι αυτό το εμφανίζει κι από πάνω και ως προσφορά στους ελαιοπαραγωγούς... Πάντως, από τις επιδοτήσεις των ελαιοπαραγωγών θα παρακρατηθεί ένα 4% για το ποιοτικό παρακράτημα που θα μοιράζεται σε λάδια και ελιές ΠΟΠ, ΠΓΕ και βιολογικά, συν άλλο ένα 2%, που είναι κάπου 11 εκατ, ευρώ και το οποίο θα δίνεται στις Οργανώσεις Ελαιουργικών Φορέων (ΟΕΦ), δηλαδή σε ΠΑΣΕΓΕΣ, Ελαιουργική, Διεπαγγελματική Ελαιολάδου και άλλους τέτοιους «κυρίους».

Οσο για τα νέα δικαιώματα, οι ελαιοπαραγωγοί θα αργήσουν να μάθουν τι ακριβώς θα έχουν και θα δηλώνουν, μια και το ελαιοκομικό μητρώο το έκαναν ρόιδο και η προηγούμενη και η τωρινή κυβέρνηση. Και όπως φαίνεται, κατά το Μάη που θα γίνουν οι σχετικές δηλώσεις ΟΣΔΕ για την ενιαία ενίσχυση της νέας ΚΑΠ, οι ελαιοπαραγωγοί να εύχονται να ισχύουν τα υπονοούμενα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι θα πάρουν κανονικά τα χρήματα που δικαιούνται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ