Σάββατο 11 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Σύσκεψη για την Παναθηναϊκή συγκέντρωση

Η διοίκηση της ΟΒΣΑ καλεί τις διοικήσεις των ΕΒΕ της Αθήνας σε ευρεία σύσκεψη στις 27 Φλεβάρη, με θέμα τη διοργάνωση παναθηναϊκής συγκέντρωσης στις 20 Μάρτη

Ευρύ κάλεσμα σε συνδικαλιστική σύσκεψη τη Δευτέρα 27 του Φλεβάρη, στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών, απευθύνει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). Θέμα της σύσκεψης είναι τα οργανωτικά μέτρα για τη διοργάνωση της παναθηναϊκής συγκέντρωσης στις 20 του Μάρτη. «Δεν επιτρέπεται καμία ανοχή ούτε αναμονή», τονίζει η ΟΒΣΑ στην πρόσκλησή της, «με αποφασιστικότητα και πίστη στη δύναμη που δίνουν τα δίκαια αιτήματά μας μπορούμε να συγκρουστούμε με τα πολυκαταστήματα, με το μεγάλο κεφάλαιο».

Και προσθέτει η Ομοσπονδία: «Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συναίνεση και της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική ενισχύοντας τα πολυκαταστήματα, τους μεγαλοκατασκευαστές, τους μεγαλοεισαγωγείς. Αποκορύφωμα αυτής της εντεινόμενης αντιλαϊκής πολιτικής είναι η διεύρυνση των ωρών λειτουργίας των καταστημάτων, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, οι νόμοι για την κατεδάφιση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης και της Υγείας με παραπέρα αύξηση των εισφορών και του εργάσιμου βίου, η ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του εκπαιδευτικού συστήματος, η συνεχιζόμενη άδικη φορολογική μεταχείριση, κλπ. Τα πολυκαταστήματα, το μεγάλο κεφάλαιο, αποθρασυμένο από την πολιτική της κυβέρνησης δε θα σταματήσει να θέλει και άλλα μέτρα σε όφελός του, να τα θέλει "όλα", ανάγκη που γεννάει ο ανταγωνισμός και η ασταμάτητη τάση για συγκέντρωση και συγκεντροποίηση της παραγωγής και του κεφαλαίου σε λίγα χέρια».

Τονίζει επίσης ότι «εμείς οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ δε θα περιμένουμε με σταυρωμένα χέρια την οικονομική μας καταστροφή. Μέσα από τα Σωματεία μας και τις Αγωνιστικές Συνδικαλιστικές δυνάμεις ορθώνουμε το ανάστημά μας ενάντια σ' αυτή την πολιτική για την υπεράσπιση της δουλιάς μας, της ζωής και των παιδιών μας». «Μην ελπίζετε στις συμβιβασμένες ηγεσίες του Συνδικαλιστικού κινήματος», συνεχίζει η ανακοίνωση, καθώς οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕΒΕ (ΠΑΣΟΚ), ΔΑΚΜΜΕ (ΝΔ) και ΑΣΚΕΒΕ (ΣΥΝ), «όχι μόνο δε βάζουν εμπόδια σε αυτή την πολιτική, αντίθετα βάζουν πλάτη στο να περάσει πιο εύκολα, κοροϊδεύοντας τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ