Τρίτη 14 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Ακατάλληλα κράνη μοτοσικλετιστών

Την προσοχή των καταναλωτών όταν αγοράζουν κράνος για μηχανές, ώστε να φέρουν τις κατάλληλες ενδείξεις καταλληλότητας, εφιστά η Γενική Γραμματεία Kαταναλωτή. Τα πιστοποιημένα κράνη πρέπει να φέρουν μεταξύ άλλων σήμανση με το διεθνές σύμβολο Ε μέσα σε κύκλο, συνοδευόμενο από τον ειδικό αριθμό της χώρας που έχει εκδώσει την έγκριση τύπου, τον αριθμό έγκρισης και το σειριακό αριθμό παραγωγής.

Στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργούνται αυτήν την περίοδο η Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή δέσμευσε ήδη κράνη που δε συνοδεύονται από την απαραίτητη πιστοποίηση. Συγκεκριμένα πρόκειται για:

  • 100 τεμάχια από υποκατάστημα της Alex Pak στο Περιστέρι με κωδικό 48130, Full Face MD 202 Traction και δόθηκε εντολή απόσυρσης του συγκεκριμένου τύπου από όλα τα υποκαταστήματα της εταιρίας.
  • 9 τεμάχια με κωδικό ΜΑΧ και 8 τεμάχια με κωδικό Helmets Model HF-01 από το κατάστημα Πρόδρομος Τουρτόγλου στο Μοναστηράκι.
  • 6 τεμάχια με κωδικό JM 57-58 Model HF-01 από το κατάστημα Πεταλάς Ι. Πεταλά Ε ΟΕ στο Μοναστηράκι.
  • 22 τεμάχια με κωδικό Sunny HP 101 από το κατάστημα Πεταλάς Σ. & ΣΙΑ ΟΕ στο Μοναστηράκι.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, σε συνεργασία με την αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Μεταφορών θα εκδώσουν υπουργική απόφαση για την απαγόρευση κατασκευής και εισαγωγής κρανών που δε συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις και προδιαγραφές του σχετικού κανονισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ