Τρίτη 14 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΡΥΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μαθήτρια κινδυνεύει να απελαθεί

Με απέλαση κινδυνεύει αλλοδαπή μαθήτρια της Γ΄ τάξης του Ενιαίου Λυκείου Δρυμού του δήμου Μυγδονίας Θεσσαλονίκης, γιατί έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας της και δεν έχει δικαιολογητικά για έκδοση της άδειας παραμονής. Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ, ενώ τη συμπαράστασή τους στη μαθήτρια εκφράζουν οι σύλλογοι διδασκόντων και γονέων του σχολείου.

Η μαθήτρια ειδοποιήθηκε πριν λίγο καιρό, από δημόσια υπηρεσία της περιοχής, πως εάν δεν παρουσιάσει 150 ένσημα και άλλα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας παραμονής, θα απελαθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μητέρα της μαθήτριας βρίσκεται νόμιμα στη χώρα και διαθέτει πράσινη κάρτα.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ σημειώνει ότι χρειάζεται «να διασφαλιστεί το δικαίωμα στη μόρφωση της παραπάνω μαθήτριας, καθώς και όλων των άλλων μαθητών/ τριών που εντάσσονται στην ίδια περίπτωση», ζητώντας την παρέμβαση των υπουργών Παιδείας, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης «ώστε να καταστεί δυνατό να ολοκληρώσει τις σπουδές της στο Λύκειο».

Η ΟΛΜΕ υπογραμμίζει ότι, αφού η πολιτεία της ζητάει παράλληλα με τη φοίτησή της, να εργάζεται στα 18 της, ουσιαστικά αναιρεί την ιδιότητά της ως μαθήτριας, προσθέτοντας ότι δύσκολα ένας νέος 18 χρονών μπορεί να βρει σήμερα δουλιά, και μάλιστα με ασφάλιση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ