Τετάρτη 21 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αύριο το συλλαλητήριο για την Παιδεία

Απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική δίνουν στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος εκπαιδευτικοί φορείς και εργαζόμενοι

Πλατύ κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο διεκδίκησης παιδείας σε όφελος του λαού, που θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος, απευθύνουν οι φορείς που συνδιοργανώνουν το συλλαλητήριο. Πρόκειται για την ΟΛΜΕ, Πανελλήνια Ενωση Αδιορίστων Εκπαιδευτικών (ΠΕΑΕ), Ομοσπονδίες Γονέων Αθήνας και Πειραιά, Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, ΠΑΜΕ, Συντονιστικό Σωματείων Πειραιά και την Ομοσπονδία Λογιστών.

Οι παραπάνω φορείς, που εντείνουν τις τελευταίες μέρες τις προσπάθειες για την επιτυχία του συλλαλητηρίου, αποφάσισαν να συντονίσουν και πάλι τα βήματά τους ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική σε κοινή σύσκεψη. Εκεί, αναδείχτηκαν τα σοβαρά προβλήματα από την εφαρμοζόμενη αντιεκπαιδευτική πολιτική και ειδικότερα τα προβλήματα που δημιούργησαν οι νόμοι 2525 και 2640, τονίστηκαν οι τραγικές επιπτώσεις στα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας από τον πανελλαδικό χαρακτήρα των εξετάσεων στη Β' και Γ` Λυκείου και η πρωτοφανής συρρίκνωση του λυκείου.

Ενάντια σε όλα αυτά, στην πολιτική υποχρηματοδότησης της Παιδείας, στο χτύπημα του δικαιώματος στη δουλιά των εκπαιδευτικών μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, στη διοχέτευση μεγάλου κομματιού της νεολαίας στα υποβαθμισμένα ΤΕΕ, καλούνται όλοι οι φορείς της εκπαίδευσης και οι εργαζόμενοι να δώσουν μαχητικό «παρών» στο αυριανό συλλαλητήριο για να απαντήσουν και στην αδιαλλαξία και την εμμονή του υπουργείου Παιδείας. Να διεκδικήσουν μαζί με τους φορείς που συνδιοργανώνουν τη συγκέντρωση Λύκειο με αυτόνομο μορφωτικό ρόλο και όχι εξεταστικό κέντρο, κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων Β' και Γ` Λυκείου, επαναφορά του θεσμού των ανεξεταστέων, αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης και ένταξή της στη λυκειακή βαθμίδα, κατάργηση των νόμων 2525 και 2640, κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, μαζικούς διορισμούς, για να καλυφθούν όλα τα κενά και κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ