Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
Να επανασυσταθεί ο δήμος Βοίβης

Την επανασύσταση του δήμου Βοίβης, με έδρα τα Κανάλια, στο Πήλιο, ζητούν με Ερώτησή τους στη Βουλή, προς τους υπουργούς Εσωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο αποτελεί και ομόφωνο αίτημα των κατοίκων συνολικά της περιοχής του Δυτικού Πηλίου.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αναδεικνύεται και πάλι το «μεγάλο διοικητικό και κοινωνικό πρόβλημα της επανασύστασης του ιστορικού δήμου Βοίβης», οι βουλευτές του ΚΚΕ, παραθέτουν:

Τη «λανθασμένη» χωροταξική και διοικητική κατανομή του «Καποδίστρια», ιδιαίτερα των συγκεκριμένων πρώην κοινοτήτων του Δυτικού Πηλίου. Τους ιδιαίτερα ιστορικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς λόγους που συντρέχουν και επιβάλλουν την αδιάλειπτη ιστορική συνέχειά τους στα πλαίσια επανασύστασης του ΟΤΑ Βοίβης. Το χρόνιο και πάγιο αίτημα - πάνω από 10 χρόνια - των πολλαπλών κινητοποιήσεων των κατοίκων των Καναλίων, που είναι και οι φυσικοί συνεχιστές της ιστορικής συνέχειας των ιστορικών παραδόσεων του Δήμου Βοίβης. Τις ομόφωνες αποφάσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας (1998), του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κάρλας (1999) αλλά και την υπόσχεση του κόμματος της ΝΔ ότι όντας κυβέρνηση θα κάνει δημοψήφισμα σε όσες πρώην κοινότητες θέτουν αίτημα απόσχισης από το σχήμα του ΟΤΑ που τις ενέταξαν υποχρεωτικά. Τις ανάγκες οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της περιοχής που μαστίζεται από την ανεργία, τη φτώχεια των λαϊκών και μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ