Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ
Χωρίς αυξήσεις στις συντάξεις εδώ και πέντε χρόνια

Με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και Τάκης Τσιόγκας, ζητούν από την κυβέρνηση να σταματήσει πλέον αυτή την αδικία

Να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα της επικουρικής σύνταξης του προσωπικού αεροπορικών εταιριών, ζητούν από την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και Τάκης Τσιόγκας.

Με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι δύο βουλευτές του Κόμματος, επισημαίνουν ότι παρά τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΤΕΑΠΑΕ), δεν προβλέφτηκε τίποτα για τη μεγάλη πλειοψηφία των περίπου 10.500 συνταξιούχων του εν λόγω Ταμείου. Ετσι από την 1η Γενάρη 2001 έως και την εφαρμογή του νόμου, στις 14 Ιούλη 2005, δεν έχουν καταβληθεί στους συνταξιούχους οι προβλεπόμενες ετήσιες αυξήσεις, με επακόλουθο να διαιωνίζεται μια αδικία και ένα καθεστώς διακρίσεων, για συνταξιούχους οι οποίοι κατά τη διάρκεια του εργάσιμου βίου τους είχαν εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις τους προς το Επικουρικό τους Ταμείο.

Σημειώνεται ότι η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων οδήγησε το παραπάνω Ταμείο στα πρόθυρα της πτώχευσης, σε αναστολή καταβολής των ετήσιων αναπροσαρμογών των συντάξεων και στην αναγκαστική ένταξή του στο πρώην ΙΚΑ - ΤΕΑΜ, το σημερινό ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ.

Οι Λιάνα Κανέλλη, Τάκης Τσιόγκας ρωτούν τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας τι μέτρα πρόκειται να πάρει προκειμένου να σταματήσει πλέον αυτή την αδικία 4,5 ετών και να καταβληθούν στους συνταξιούχους αυτούς οι απώλειες μέρους των αποδοχών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ