Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μην ξεχνάμε το «ΣΑΜΙΝΑ»

Γρηγοριάδης Κώστας

«Είμαστε όλοι επιστρατευμένοι!». Με τη φράση αυτή, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έδωσε το μήνυμα της ολόπλευρης λαϊκής αλληλεγγύης στην απεργία των ναυτεργατών. Μια απεργία, που σήμερα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, αφού γίνεται λίγες μόνο μέρες πριν από την έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, για το πολύνεκρο ναυάγιο του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ», που στοίχισε τη ζωή σε 80 ανθρώπους.

Σ' αυτήν την απεργία, όπως και σε κάθε κινητοποίηση, οι ναυτεργάτες δεν αγωνίζονται μόνο για τα εργασιακά τους δικαιώματα, αλλά και για την ασφάλεια των θαλάσσιων συγκοινωνιών, προκειμένου να μη θρηνήσουμε ξανά ανθρώπινες ζωές, όπως στην περίπτωση του «ΣΑΜΙΝΑ» ή του «ΔΥΣΤΟΣ».

Στους εννιά μήνες της μέχρι σήμερα διεξαγωγής της δίκης του «ΣΑΜΙΝΑ», ένα πράγμα έχει γίνει περισσότερο κι από φανερό: Οι πολύμορφες σχέσεις που έχουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις και οι ελεγκτικοί κρατικοί μηχανισμοί τους με τους εφοπλιστές, τους οποίους και εξυπηρετούν σαν «καλοί υπάλληλοι». Και στη δίκη αυτή, όμως, δε βρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου οι τότε πολιτικές ηγεσίες, ούτε οι αρμόδιοι των ελεγκτικών αρχών, ενώ αμφίβολο είναι αν θα τιμωρηθούν οι εφοπλιστές, αφού κατηγορούνται για απλό πλημμέλημα, λες και ο θάνατος 80 ανθρώπων ήταν τροχαίο..!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ