Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Η Υγεία δεν πρέπει να είναι αντικείμενο επιχειρηματικής δράσης

Τις θέσεις της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» για την Υγεία και την Πρόνοια παρουσίασε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου για την υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά σε εργαζόμενους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Ερμής», στο Ελληνικό

Ο Γ. Μαυρίκος μιλά στους εργαζόμενους του Συλλόγου
Ο Γ. Μαυρίκος μιλά στους εργαζόμενους του Συλλόγου
«Οι εργαζόμενοι μπορούν να στείλουν αγωνιστικό μήνυμα με την ενίσχυση της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ). Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες». Με αυτό το κάλεσμα ξεκίνησε την προεκλογική δραστηριότητα ο Γιώργος Μαυρίκος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου για την υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά, μιλώντας χτες, σε εργαζόμενους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) «Ερμής», στο Ελληνικό.

Ο επικεφαλής της ΝΑΣ συζήτησε με τους εργαζόμενους και τόνισε πως η παράταξη ξεκίνησε «μια προσπάθεια να μιλήσει για τις θέσεις» της «και να ακούσει γνώμες». «Πιστεύουμε», σημείωσε, «πως τα προβλήματα που πρέπει να ακουστούν είναι αυτά των εργαζομένων, τα προβλήματα Υγείας και Παιδείας, το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων».

Υπογράμμισε πως όλη αυτή η κατάσταση στο χώρο της Υγείας και συγκεκριμένα στο χώρο των ΑμΕΑ «χρειάζεται ανθρωπιά. Δεν μπορεί να αφήνεται στην τύχη ή στην πρωτοβουλία. Αυτές οι δραστηριότητες δεν μπορεί να είναι αντικείμενο επιχειρηματικής δράσης». Το κράτος, είπε, «οφείλει να έχει ουσιαστικό ρόλο, να χρηματοδοτεί, πρέπει να υπάρχει δωρεάν ψυχική στήριξη, πρέπει να παίζει καθοριστικό ρόλο». Λίγο αργότερα αναρωτήθηκε «τι αξία θα έχει να ζούμε σε μια πόλη χωρίς σκουπίδια και να είναι όλοι άνεργοι. Σε μια πόλη όπου οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες να μην έχουν δικαίωμα στη ζωή»...

Ο Γ. Μαυρίκος ανέπτυξε τις θέσεις της ΝΑΣ «για την Υγεία και την Πρόνοια, ένα βασικό κοινωνικό δικαίωμα των εργαζομένων, που σήμερα αποτελεί αντικείμενο κερδοφορίας για το κεφάλαιο, γιγαντώνεται η δράση των δημοτικών επιχειρήσεων». Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, συνέχισε, «σήμερα έχει εξελιχθεί σε ισχυρό αποτελεσματικό μηχανισμό του κράτους που προωθεί συνολικά αντιδραστικές αλλαγές. Παίρνει ενεργό μέρος στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Υγείας και στην ακύρωση της όποιας κρατικής ευθύνης υπάρχει στην παροχή αντίστοιχων υπηρεσιών».

Για τους εργαζόμενους στους φορείς για τα ΑμΕΑ, η ΝΑΣ παλεύει για σύνταξη, ασφάλιση και καλές εργασιακές σχέσεις, τόνισε. «Είναι γνωστή, θα βρίσκεται δίπλα σας, όχι μόνο μέχρι τις εκλογές αλλά και μετά από αυτές». Χρειάζεται, όμως, «και η στήριξή σας ώστε να ισχυροποιηθεί και να μπορέσει να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι», κατέληξε ο Γ. Μαυρίκος. Στη συζήτηση παρευρέθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος με τη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Ελληνικού», Νίκος Λιάπης.

Οι εργαζόμενοι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ «Ερμής» συζήτησαν με τον Γ. Μαυρίκο για την ιδιαιτερότητα της κατάστασης των ΑμΕΑ, που «δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας». «Είναι φασιστικό κάθε χρόνο ο ανάπηρος να περνάει από επιτροπή για να επιβεβαιώνεται πως έχει 67% αναπηρία», υπογράμμισε μια εργαζόμενη, απεικονίζοντας την πολιτική των κυβερνήσεων για τους ανθρώπους αυτούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ