Σάββατο 25 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΧΝΙΚΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
«Αθώες» ημερίδες για τον εξωραϊσμό της υποβάθμισης

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχωράει σήμερα η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ

Μετά από κυβερνητικές εξαγγελίες για επικείμενες αντιδραστικές αλλαγές, ακολουθεί η συστηματική μεθόδευση της προπαγάνδισης και του εξωραϊσμού τους. Αυτή την... πεπατημένη ακολουθεί και το γραφείο Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Πειραιά, που στον απόηχο των εξαγγελιών της κυβέρνησης για μετατροπή των ΤΕΕ σε Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) και Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ), διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Οι ευρωπαϊκές προοπτικές της δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης - Το παράδειγμα της Φινλανδίας».

Το φινλανδικό μοντέλο, που επικαλούνται διαρκώς ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ λες και είναι... χάπι διά πάσαν νόσον, έρχεται να συμβάλει στην προπαγάνδιση των επιδιώξεων ΕΕ - κυβέρνησης - επιχειρήσεων στην εκπαίδευση. Τα ίδια τα χαρακτηριστικά της τεχνικής και γενικής εκπαίδευσης, για τα οποία είναι φημισμένο το φινλανδικό μοντέλο, είναι ενδεικτικά: αποκέντρωση, αξιολόγηση, ιδιωτικοποίηση, πολυδιάσπαση, διά βίου κατάρτιση, ταξική διαφοροποίηση σε ακόμα μεγαλύτερη έκταση και ένταση.

Στην παραπάνω, φαινομενικά «αθώα», ημερίδα που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, με προφανή στόχο να τους κάνει προπαγανδιστές αυτού του μοντέλου εκπαίδευσης, θα διανεμηθούν και οι «απαραίτητες» βεβαιώσεις (σ.σ. πιστωτικές μονάδες) στους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να προσθέσουν ένα... προσόν στην αξιολόγησή τους! Ενδεικτικό είναι τέλος, ότι η ημερίδα διοργανώνεται σε ιδιωτικό σχολείο.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το ΠΑΜΕ

Αντιδρώντας στη μεθοδευμένη παρουσίαση - εξωραϊσμό της αντιδραστικής μεταρρύθμισης που ετοιμάζουν για τα ΤΕΕ, η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ καλεί εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος μαζικά και δυναμικά σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σχολείο την ώρα της εκδήλωσης.

Το αγωνιστικό ραντεβού είναι σήμερα Σάββατο, στις 8.45 το πρωί, έξω από την Ελληνογαλλική Σχολή στον Πειραιά (Ελ. Βενιζέλου 2Α), ενώ έχει καθοριστεί προσυγκέντρωση στις 8.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ