Τρίτη 28 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΡΙΠΗ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ
Εκδήλωση στα Γιάννενα για τις θέσεις του ΚΚΕ

Η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ θα παρουσιάσει αύριο, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, τις θέσεις του Κόμματος για τις επιπτώσεις της γρίπης των πτηνών σε δημόσια υγεία - μικρομεσαίους εκτροφείς και εργαζόμενους στην πτηνοτροφία

Πολιτική εκδήλωση για τη γρίπη των πτηνών - ως πρόβλημα που αφορά τη δημόσια υγεία, τους μικρομεσαίους εκτροφείς πτηνοτρόφους και τους εργαζόμενους στην πτηνοτροφία - οργανώνει αύριο Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, η ΝΕ του ΚΚΕ, όπου θα παρουσιάσει τις θέσεις και προτάσεις του Κόμματος. Εισηγητές στην εκδήλωση θα είναι οι Θ. Κουτσιανικούλης, κτηνίατρος και μέλος της Επιτροπής Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και ο Ν. Σταματέλος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, ενώ θα παραβρεθεί και ο Γ.Σφυρής, υπεύθυνος του Αγροτικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ χτες, απηύθυνε κάλεσμα σε εργαζόμενους, πτηνοτροφοπαραγωγούς, επιστημονικούς φορείς γενικότερα στους πολίτες της πόλης να παρευρεθούν στην αυριανή εκδήλωση, όπου αναμένεται να αναπτυχθεί προβληματισμός για τη λύση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος της πτηνοτροφίας και δη στο νομό Ιωαννίνων που καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της πτηνοτροφικής παραγωγής.

«Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη γρίπη των πτηνών αναδεικνύουν το τεράστιο πρόβλημα στη δημόσια υγεία, το πρόβλημα των ίδιων των εργαζομένων στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις καθώς και τον οικονομικό στραγγαλισμό των πτηνοτρόφων παραγωγών αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Το ΚΚΕ είναι κάθετα αντίθετο με τα μέτρα και τους χειρισμούς της κυβέρνησης, όπως και με τον τρόπο που παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ», σημείωσε μεταξύ άλλων ο γραμματέας της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ Π. Γιωτόπουλος.

Τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και αυτών του ΠΑΣΟΚ, που ενώ τα πρώτα κρούσματα υπήρχαν από το 1997 διαχειρίστηκαν την κατάσταση στη λογική των παγκόσμιων οργανισμών (ΟΗΕ, ΠΟΥ, Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων) και της ΕΕ, επισήμανε ο Ν. Σιαράβας, μέλος του Γραφείου της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ. «Δεν ενημέρωσαν σωστά και σοβαρά τον κόσμο, δεν οργάνωσαν έγκαιρα υποδομές με μέτρα βιοασφάλειας, δε στελέχωσαν τις υπηρεσίες με κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό και τεχνολογικές υποδομές για έγκαιρα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης του προβλήματος. Τα πρόσφατα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση καλύπτουν μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις και αφήνουν ακάλυπτους εργαζόμενους και μικρομεσαίους πτηνοτρόφους» σημείωσε. Τόνισε ότι «δεν μπορεί να διασφαλιστεί η αποτελεσματική προστασία της δημόσιας υγείας, με λογικές και όρους καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Τα βασικά μέσα παραγωγής πρέπει να βρίσκονται κάτω από κοινωνικό έλεγχο στα πλαίσια κεντρικά σχεδιασμένης οικονομίας ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ