Τρίτη 28 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΟΤΤΟ ΕΒΡΟΣ»
Κατέλαβαν τη Νομαρχία

Σε συμβολική κατάληψη της Νομαρχίας Εβρου προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στην «ΟΤΤΟ Εβρος», το εργοστάσιο του Λαναρά στον Εβρο, διεκδικώντας διασφάλιση της εργασίας τους, να μην κλείσει το εργοστάσιο και να μη χαθεί καμία θέση εργασίας.

Στο πλευρό των εργαζομένων κλωστοϋφαντουργών, που εδώ και μήνες κάθονται λόγω έλλειψης πρώτων υλών, βρέθηκαν χτες συνάδελφοί τους από άλλους κλάδους δουλιάς, εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ και σωματείων που συσπειρώνονται στο ταξικό κίνημα και διαδήλωσαν μαζί την αντίθεσή τους στην πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας.

Στο πλευρό τους βρέθηκε και κλιμάκιο στελεχών της ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ που από την πρώτη ώρα προειδοποίησε για τις επιπτώσεις της εφαρμοζόμενης πολιτικής που στο όνομα της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου τσακίζει το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στη ζωή. Για άλλη μια φορά τα στελέχη του ΚΚΕ κάλεσαν τους εργάτες σε γενική εργατική - λαϊκή αντεπίθεση κατά της αντιλαϊκής πολιτικής.

Και ξεκαθάρισαν στους εργαζόμενους πως υπάρχει άλλος δρόμος για την ανάπτυξη που θα εξασφαλίζει δουλιά με πλήρη δικαιώματα για όλους. Αυτός βρίσκεται στον κεντρικό σχεδιασμό της παραγωγής σε κλαδικό και περιφερειακό επίπεδο, που θα αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της χώρας, τις παραγωγικές της δυνατότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ