Τρίτη 28 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξεγυμνώθηκαν κυβέρνηση - εφοπλιστές

Στις 6 το απόγευμα στις 23 Φλεβάρη οι ναυτεργάτες ανέστειλαν την απεργία τους, δίνοντας το σύνθημα της ανασύνταξης των δυνάμεων και της κλιμάκωσης των αγώνων τους. Μισή ώρα αργότερα, στις 6.30 το απόγευμα, το δίκιο των αιτημάτων των εργατών της θάλασσας και των νησιωτών, για ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες ασφαλείς, τακτικές, φτηνές, σύγχρονες με πλοία με ελληνική σημαία και Ελληνες ναυτεργάτες, γινόταν χειροπιαστό μπροστά στα μάτια όλων των εργαζομένων και των κατοίκων των νησιών, με τον καλύτερο τρόπο.

Το γέρικο - 34 ετών - πλοίο «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» του εφοπλιστή Β. Βεντούρη, έμεινε από μηχανική βλάβη έξω από το λιμάνι του Πειραιά, λίγα λεπτά μετά τον απόπλου του. Το επιβατηγό - οχηματαγωγό καράβι βγήκε «εκτός» από μηχανές για δεύτερη φορά μέσα σε 15 μέρες! Το «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ», αλλά και το πλήρωμά του, όπως λέγεται, έχουν εξαντλήσει τις αντοχές τους, καθώς από τον περασμένο Νοέμβρη είναι το μοναδικό που καλείται να καλύψει ολόκληρο το νησιωτικό σύμπλεγμα των Δυτικών Κυκλάδων.

Ομως δεν είναι μόνο αυτό το περιστατικό που καταγράφηκε τα τελευταία 24ωρα για να ξεγυμνώσει πλήρως την κυβέρνηση της ΝΔ και τα αφεντικά της, τους εφοπλιστές, και να κάνει χειροπιαστές τις επιδιώξεις αυτού του «μαύρου μετώπου». Τα όσα επιχειρούν να επιβάλουν, μέσω του νομοσχεδίου του ΥΕΝ, που προβλέπει την πλήρη εφαρμογή του Κανονισμού 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ενωσης - και μάλιστα να τα επιβάλουν διά πυρός και σιδήρου, εφαρμόζοντας ακόμα και το έσχατο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης - προαναγγέλλονται και από τα εξής γεγονότα:

  • Στις 22 το πρωί και αφού τα ναυτεργατικά σωματεία αποφάσισαν η απεργιακή μάχη να επικεντρωθεί στα λιμάνια του Πειραιά και της Πάτρας, απέπλευσε από το λιμάνι της Σάμου το πλοίο «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ» για Πειραιά με ενδιάμεσα λιμάνια, Εύδηλο Ικαρίας, Μύκονο και Σύρο. Η πλοιοκτήτρια εταιρία HSW (στην οποία ανήκε και το σαπιοκάραβο «ΣΑΜΙΝΑ») μέσω των πρακτορείων της, ανάγκασε με το «έτσι θέλω» την πλειοψηφία των επιβατών να πληρώσει εισιτήρια πρώτης θέσης, όταν η τρίτη θέση ήταν άδεια! Σήμερα, επιτροπή των επιβατών θα καταθέσει σχετική καταγγελία με 200 περίπου υπογραφές στην Εισαγγελία Σάμου.
  • Το απεργοσπαστικό καράβι «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» με το πανί «ευκαιρίας» Αγίου Βικεντίου, που φυγαδεύτηκε με πειρατικό τρόπο από το λιμάνι του Πειραιά με ευθύνη του υπουργού των εφοπλιστών Μ. Κεφαλογιάννη, όταν έφτασε στην Κρήτη υπέστη βλάβη στον καταπέλτη!

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ