Παρασκευή 3 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εκπτώσεις με... πτώση του τζίρου

Το 70% των εμπόρων της πόλης δηλώνει πτώση ή στασιμότητα του τζίρου στην περίοδο των εκπτώσεων

Τη δραματικά συνεχιζόμενη πτώση του τζίρου των εμπορικών καταστημάτων ακόμη και στην περίοδο των εκπτώσεων, επιβεβαιώνει σχετική έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Αναδεικνύει έμμεσα την οικονομική ανέχεια του εργαζόμενου λαού, που χρόνο με το χρόνο περιορίζει τις αγορές του στα αναγκαίως απαραίτητα και αναζητά - οπουδήποτε θεωρεί ότι μπορεί να τα βρει - ολοένα και φθηνότερα προϊόντα.

Οπως προκύπτει από την έρευνα που έγινε σε δείγμα 150 εμπορικών επιχειρήσεων (καταστήματα με ενδύματα, υποδήματα, υφάσματα, καλλυντικά - μπιζού - είδη δώρων κλπ) το 46% των εμπόρων δηλώνει ότι είχε πτώση του τζίρου στη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο εκπτώσεων και το 24% πως ο τζίρος κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Από τους εμπόρους με πτώση του τζίρου, περίπου το 38% δηλώνει ότι ο τζίρος τους μειώθηκε από 5 έως και 50%. Στοιχείο που αποτυπώνει το αδιέξοδο των μικρομεσαίων και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων, το οποίο οδηγεί σε υπερχρέωση και τελικά στο κλείσιμο των καταστημάτων.

Συνολικά το 62% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από την κίνηση της αγοράς την περίοδο των εκπτώσεων. Στις αιτίες πτώσης του τζίρου οι έμποροι κατά 35% αναφέρουν πως οφείλεται στην άσχημη οικονομική κατάσταση των καταναλωτών και το 22,50% στα πολυκαταστήματα.

Μόλις το 10,35% εκτιμά ότι η πτώση του τζίρου οφείλεται στην περιορισμένη διάρκεια των εκπτώσεων, ενώ μικρό (13,31%) είναι το ποσοστό και όσων το αποδίδουν στην ύπαρξη των «κινέζικων» και των λαϊκών αγορών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ