Παρασκευή 10 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εγκύκλιος για τους κρατούμενους μετανάστες

Στις φυλακές πρέπει να παραμένουν οι αλλοδαποί κρατούμενοι που αποφυλακίζονται - είτε επειδή εξέτισαν την ποινή τους είτε επειδή απολύονται υπό όρους - μέχρι την απέλασή τους και όχι στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων. Αυτό προβλέπεται σε εγκύκλιο που απέστειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φ. Μακρής στις εισαγγελίες Εφετών όλης της χώρας.

Είχε προηγηθεί έγγραφο του «Συνηγόρου του Πολίτη», όπου διαπιστωνόταν «η υποβάθμιση της ποιότητας των συνθηκών κράτησης» των υπό απέλαση αλλοδαπών στα αστυνομικά τμήματα και την υποδιεύθυνση Αλλοδαπών Αθηνών. Στην ίδια εισαγγελική εγκύκλιο αναφέρεται ότι τα αρμόδια όργανα πρέπει να προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, όπως είναι τα ταξιδιωτικά έγγραφα κλπ., σε σύντομο χρονικό διάστημα και η απέλαση των αλλοδαπών να γίνεται το αργότερο σε ένα μήνα από την αποφυλάκισή τους.

Να σημειωθεί ότι οι αλλοδαποί πολίτες συχνά κρατούνται σε άθλιες συνθήκες στοιβαγμένοι 30 -40 άτομα στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εξάλλου, είναι γνωστή η περίπτωση του Ντεουάν Χαμπίπ που κρατήθηκε παράνομα για ένα χρόνο στα κρατητήρια του Τμήματος Αλλοδαπών Πειραιά και στα κρατητήρια της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ