Παρασκευή 10 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ»: Σε νέες τετράωρες στάσεις εργασίας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι της ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ, διεκδικώντας την ανάκληση των πρόσφατων απολύσεων που υπαγόρευσε η «ανταγωνιστικότητα» της εταιρίας, αλλά και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

«ΙΡΝΤΑ»: Στην απόλυση τεσσάρων εργαζομένων προχώρησε η εργοδοσία στην επιχείρηση υαλουργίας ΙΡΝΤΑ, που εδρεύει στο Βόλο, με το επιχείρημα ότι «δεν πάνε καλά οι δουλιές». Οι εργαζόμενοι απολύθηκαν, αφού πρώτα είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα για μία εβδομάδα, ενώ και οι άλλοι 23 συνάδελφοί τους στο εργοστάσιο ανησυχούν έντονα ότι θα πεταχτούν κι αυτοί στο δρόμο της ανεργίας.

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ: Συνεχίζονται σήμερα και μέχρι την Παρασκευή 17 Μάρτη οι εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων στην Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, στα γραφεία του σωματείου, στον 5ο όροφο του ΕΚΘ. Κάλπες θα στηθούν ακόμα: Την Κυριακή 12 και τη Δευτέρα 13 Μάρτη στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών Ευόσμου (28ης Οκτωβρίου 38 και Μ. Αλεξάνδρου). Την Τρίτη 14 και την Τετάρτη 15 Μάρτη στο Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων στην Καλαμαριά. Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 14 Μάρτη συνεχίζονται οι εκλογές και στο Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού της Αθήνας, στα γραφεία του Συνδικάτου (Γλάδστωνος 3, 7ος όροφος, στοά «Φέξη»), καθημερινά από τις 8 π.μ. έως τις 7 μ.μ.

«ΓΙΟΥΛΑ»: Συνεχίζουν για τρίτη μέρα σήμερα την κατάληψη της υαλουργίας ΓΙΟΥΛΑ στην Ελευσίνα οι 180 εργαζόμενοι, απαντώντας στην πρόκληση της εργοδοσίας να τους απαγορεύσει την είσοδο στο εργοστάσιο μετά το τέλος των διαβουλεύσεων, ώστε να προχωρήσει ανενόχλητη στις ομαδικές απολύσεις. Η εργοδοσία του Ομίλου, μετά την επιδότησή της με 2 δισ. δραχμές το 2002 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προχωράει στο κλείσιμο του εργοστασίου στην Ελευσίνα για να βελτιώσει την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά της.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ: Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από την περασμένη Τρίτη οι 21 εργάτες που απασχολούνται στις αρχαιολογικές ανασκαφές της ΕΡΓΟΣΕ στο Μενίδι, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα του περασμένου Φλεβάρη. Οπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, οι συγκεκριμένοι οικοδόμοι αμείβονται με μεροκάματα χαμηλότερα από αυτά που προβλέπει η κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Κι αυτό ενώ στο ρόλο του εργοδότη βρίσκεται η ίδια η κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Πολιτισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ