Παρασκευή 10 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΣΓΜΕ
Ζητά μέτρα για τη σωστή διατροφή των μαθητών

Στο πρόβλημα της ποιότητας του φαγητού στα σχολικά κυλικεία και στη συζήτηση για διεύρυνση των προϊόντων που πουλούν αναφέρεται η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), δηλώνοντας ότι «το ελεύθερο πούλημα σκουπιδιών θα εξυπηρετήσει τα σχέδια να δώσουν τα σχολικά κυλικεία σε εταιρίες ιδιωτών, που θα κερδοσκοπήσουν σε βάρος της υγείας των παιδιών μας». Αφορμή ήταν το προχτεσινό περιστατικό στο 1ο ΤΕΕ Αγίων Αναργύρων, όπου εννέα μαθήτριες παρουσίασαν συμπτώματα δηλητηρίασης μετά την κατανάλωση προϊόντων από το κυλικείο και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Οπως αναφέρει η ΑΣΓΜΕ σε δελτίο Τύπου, «οι υφυπουργοί Παιδείας κ. Καλός και Υγείας κ. Γιαννόπουλος έχουν υποσχεθεί από το 2005 αλλαγή του νόμου, για να πουλούν τα κυλικεία τα χίλια μύρια σκουπίδια», σημειώνοντας ότι «οι επιστήμονες διαφωνούν μ' αυτό το επικίνδυνο ξεχείλωμα. Διαφωνούν φυσικά και οι γονείς, μιας και πληρώνουν τα σκουπίδια, θα πληρώσουν αργότερα και τη θεραπεία των συνεπειών της παχυσαρκίας».

Η ΑΣΓΜΕ υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με έρευνα, η Ελλάδα είναι πια πρωταθλήτρια στην παιδική παχυσαρκία - ξεπερνώντας και τις ΗΠΑ - και προσθέτει ότι όταν το υπουργείο Παιδείας ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα της παραπάνω έρευνας, περιορίστηκε στο να αποφασίσει να καταγράφεται συνεχώς το βάρος του παιδιού στο βιβλιάριο υγείας του και να δημιουργηθεί ειδικό τμήμα παιδικής παχυσαρκίας στο νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία».

«Μήπως περιμέναμε να πάρουν μέτρα για σωστότερη διατροφή των παιδιών στα σχολεία, για μαγειρεία και τραπεζαρίες, αφού οι γονείς δουλεύουν "ελαστικά" όλη μέρα;» σχολιάζει η ΑΣΓΜΕ. «Μήπως περιμέναμε να φροντίσουν να υπάρχουν στα σχολεία και στις γειτονιές χώροι, καθηγητές φυσικής αγωγής και χρόνος για άθληση; Δεν έχουμε καμιά τέτοια ψευδαίσθηση», αναφέρει και καταλήγει: «Η κατανάλωση σκουπιδοτροφών είναι άλλη μια ελευθερία που απολαμβάνουν τα παιδιά μας. Αν δεν προκαλούσαν τροφική δηλητηρίαση, δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ