Παρασκευή 23 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΕΡΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Αναβλήθηκε η εκδίκαση

Αναβλήθηκε χτες η εκδίκαση της υπόθεσης για το δασικό ή μη χαρακτήρα των 278 στρεμμάτων στα Αστέρια Γλυφάδας. Την επίλυση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων που όρισε ως νέα δικάσιμο την 12 του Ιούλη.

Ο λόγος της αναβολής ήταν η μη έγκαιρη ειδοποίηση για την ημερομηνία εκδίκασης, τόσο των πρώην βουλευτών Μπ. Αγγουράκη του ΚΚΕ, και Σ. Αλφιέρη του ΣΥΝ, όσο και των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής για τη Διάσωση της Παραλίας που είχαν υπογράψει την προσφυγή, ζητώντας η περιοχή στα Αστέρια Γλυφάδας να χαρακτηριστεί οριστικά δασική έκταση.

Συνοπτικά αναφέρουμε ότι οι αντίδικοι, δηλαδή η εταιρία «ΑΞΕ Αστήρ» (θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας) και η εταιρία «ΕΣΤΡΕΛΙΑ», ζήτησαν η έκταση να χαρακτηριστεί χορτολιβαδική και όχι δασική, ώστε να προωθηθούν τα σχέδια της «ΕΣΤΡΕΛΙΑ» που δεν είναι άλλα παρά η τσιμεντοποίηση του δάσους με την κατασκευή ξενοδοχειακού συγκροτήματος μεγέθους 35.000 τ.μ. Μάλιστα, ζητούν να μη ληφθεί υπόψη ο νόμος 998/79 που αφορά την προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων, γιατί όπως ισχυρίζονται, τα πεύκα και τ' άλλα δέντρα που στέκουν ακόμα όρθια δεν είναι δασική έκταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ