Παρασκευή 23 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πλημμελής η διανομή του ημερήσιου Τύπου στα νησιά

Για την ελλιπή διακίνηση του ημερήσιου Τύπου στα νησιά Αμοργό, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα, διαμαρτύρεται η Συντονιστική Επιτροπή Αμοργιανών Συλλόγων, σε ανακοίνωσή τους.

Η Επιτροπή επισημαίνει ότι τα πλοία αναχωρούν για τα νησιά, από τον Πειραιά μετά τις 5 το απόγευμα και φθάνουν στη Νάξο μετά τα μεσάνυχτα, όπου το αρμόδιο πρακτορείο, θεωρώντας την ώρα ως ακατάλληλη, δεν αποστέλλει κανονικά τις εφημερίδες. Επιπλέον, το τοπικό μικρό πλοίο «ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ», μέσω του οποίου γίνεται η αποστολή των εφημερίδων από τη Νάξο στα άλλα νησιά, δεν μπορεί να ταξιδέψει με 7 μποφόρ και για δύο μήνες κάθε χρόνο δεν ταξιδεύει λόγω επισκευών. Συνέπεια αυτής της κατάστασης, τονίζεται στην ανακοίνωση, είναι, όχι μόνο η καθυστερημένη άφιξη του ημερήσιου, αλλά και να μην φθάνει ολόκληρο το σώμα των εφημερίδων στο νησί και έτσι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να μην μπορούν «να διαβάσουν την εφημερίδα που προτιμούν».

Ακόμα, σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των μηνών Μάρτη και Απρίλη οι εφημερίδες διανέμονταν με το πλοίο «Γεώργιος EXPRESS», που έχει αφετηρία στη Σύρο, μόνο κάθε Παρασκευή!

Η Επιτροπή ζητά, στην περίπτωση που το πρακτορείο Νάξου δεν μπορέσει να λύσει το πρόβλημα, η αποστολή των εφημερίδων να γίνεται απευθείας από τον Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ