Σάββατο 11 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚ ΕΥΒΟΙΑΣ
Συσχετισμοί προς όφελος των εργαζομένων

Κάλεσμα της «Ταξικής Ενότητας» μπροστά στις εργασίες που ξεκινάνε αύριο

Αύριο Κυριακή, πραγματοποιείται το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας. Ολο το προηγούμενο διάστημα, οι ταξικές δυνάμεις, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έδωσαν σκληρή και αταλάντευτη μάχη, μέσα και έξω από το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου. Κοντά στους εργάτες, σε κάθε πρόβλημά τους, με τακτικές εξορμήσεις, περιοδείες, συγκεντρώσεις, ομιλίες στους εργασιακούς χώρους. Σε κάθε μικρό ή μεγάλο αγώνα, στο συλλαλητήριο, στην απεργία, στη στάση εργασίας, στη δίωξη, στην απόλυση, παντού όπου έφταναν, αλλά και δεν έφταναν οι δυνάμεις τους.

Με βάση αυτή την εμπειρία, η παράταξη της «ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» που στηρίζει το ΠΑΜΕ καλεί τους αντιπροσώπους στο Συνέδριο να κάνουν το βήμα και να συμβάλουν στην ανατροπή των συσχετισμών, δίνοντας το έναυσμα για την αναζωογόνηση του εργατικού κινήματος στην περιοχή.

Το συνέδριο πραγματοποιείται σε μια περίοδο που εντείνεται η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις, στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι και ο λαός της Εύβοιας, βιώνουν καθημερινά, μέσα κι έξω από τους εργασιακούς τους χώρους την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική. Αυτό μαρτυρούν οι 180 απολυμένοι της ΔΑΡΙΓΚ, οι υπό απόλυση 170 εργαζόμενοι στη ΣΕΛΜΑΝ, η συρρίκνωση (από 90 σε 24) προσωπικού και το ενδεχόμενο κλείσιμο της ηλεκτροβιομηχανίας LINTNER, οι δεκάδες «εθελούσιες» απολύσεις στα εργοστάσια Αλιβερίου και Χαλκίδας του ομίλου ΑΓΕΤ Ηρακλής, η μείωση στο μισό (από 85 σε 44 εργαζόμενους) των εργαζομένων στην Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Εύβοιας και η μετατροπή της σε εμπορική επιχείρηση.

«Τελευταίο κρούσμα», λόγω της γρίπης των πτηνών, 2.000 περίπου εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι στις πτηνοτροφικές μονάδες της Εύβοιας κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλιά τους, ενώ μέχρι σήμερα δέχονται εκβιαστικά διλήμματα από τους εργοδότες για μειωμένη απασχόληση, μειωμένα ωράρια, μειωμένη εργάσιμη βδομάδα (Αγγελάκης, Η2F, πρώην Μιμίκος) ή και οικονομική συμβολή τους στις απώλειες της επιχείρησης (ΣΥΝΚΟ).

Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση, η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚ Εύβοιας (ΠΑΣΚΕ), έχοντας την αγαστή συνεργασία και συναίνεση της ΔΑΚΕ, έβαλαν «πλάτη» για να περάσουν οι αντεργατικές αναδιαρθρώσεις, να οξυνθούν τα προβλήματα των εργαζομένων.


Γιώργος ΠΑΝΤΕΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ