Σάββατο 11 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
«Λουκέτο» στο όνομα της «αποασυλοποίησης»

Με πρόσχημα την «αποασυλοποίηση», η κυβέρνηση βαθαίνει την παράδοση της Ψυχικής Υγείας στους ιδιώτες

Την οριστική διάλυση του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΠΝΑ), του μοναδικού στη χώρα νοσοκομείου για την ψυχοκοινωνική φροντίδα παιδιών και εφήβων, προωθεί με γοργούς ρυθμούς η διοίκησή του, καλώντας τους εργαζόμενους να επιλέξουν νοσοκομείο για τη μετακίνησή τους και προετοιμάζοντας τη διασπορά των ασθενών σε ξενώνες και οικοτροφεία των ιδιωτικών εταιριών και του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής (ΚΨΥ).

Ετσι, με πρόσχημα την «αποασυλοποίηση» των ασθενών, η κυβέρνηση εμβαθύνει την ιδιωτικοποίηση της Ψυχικής Υγείας, κάνοντας τους ασθενείς «βορά» των ιδιωτών που κερδοσκοπούν στον ευαίσθητο αυτό τομέα, ενώ αποδεικνύονται φρούδες οι υποσχέσεις για τη δημιουργία νοσοκομείου που θα καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής.

Με έγγραφό της προς τη διοίκηση του ΠΝΑ (1-3-2006), η Επιτροπή Συντονισμού των Δράσεων για τη Μεταστέγαση των Ασθενών του νοσοκομείου δίνει «τις τελικά διαμορφωμένες καταστάσεις των υπό μετεγκατάσταση ασθενών». Βάσει του χρονοδιαγράμματος, στις αρχές Απρίλη θα ξεκινήσει η μεταφορά ασθενών σε ξενώνες των λεγόμενων αστικών εταιριών. Αρχικά, δεκαπέντε ασθενείς θα μεταφερθούν στον ξενώνα «Αθηνά» που λειτουργεί ιδιωτική εταιρία. Θα ακολουθήσει έως το τέλος Ιούνη η μετεγκατάσταση 29 ασθενών στους ξενώνες «Ευαγγελισμός» και ΕΣΥΘΕΠΑΣ. Μόλις 27 ασθενείς προβλέπεται να μεταφερθούν σε ξενώνες του ΚΨΥ. Οι σχεδιασμοί αυτοί έχουν ξεσηκώσει την έντονη ανησυχία των συγγενών των ασθενών για το πού θα καταλήξουν οι δικοί τους άνθρωποι.

Ταυτόχρονα, η διοικήτρια του νοσοκομείου Χρ. Οικονοπούλου, με έγγραφό της στις 9 Μάρτη 2006, καλεί τους εργαζόμενους σε «εκδήλωση ενδιαφέροντος για μετακίνηση στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων, στο Τζάνειο και στο Αττικό νοσοκομείο» (!) Ετσι, από το νοσοκομείο στο οποίο - παρά τη λειψή στελέχωσή του - εξετάζονταν στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία κάθε χρόνο περίπου 12.000 κάτοικοι της περιοχής, θα μείνουν μόνο τα άδεια κτίρια!

Το προηγούμενο διάστημα, η διοίκηση του νοσοκομείου με πρόσχημα τη νοσηλεία επιθετικού ασθενή προώθησε την αναστολή της λειτουργίας της Μονάδας Επειγόντων Περιστατικών (ΜΕΠ). Κι αυτό ενώ, όπως επισήμανε σε έγγραφό της η διοικήτρια: «Η ΜΕΠ καλύπτει σε 24ωρη βάση, 365 μέρες το χρόνο τις ανάγκες ολόκληρης σχεδόν της χώρας και τα παιδιά και οι οικογένειες με πρόβλημα δεν έχουν εναλλακτική λύση, δεδομένου ότι δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί μονάδες ενδονοσοκομειακής περίθαλψης στην Αττική και στην περιφέρεια...» και ενώ η μονάδα τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζει «μεγάλη αύξηση αιτημάτων προς εισαγωγή»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανθρωποι με αυτισμό νοσηλεύονται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (2018-10-25 00:00:00.0)
Γιατί τόση ζέση; (2007-12-01 00:00:00.0)
Τρίτος νεκρός ασθενής σε ένα μήνα (2007-02-14 00:00:00.0)
Εκρυθμη κατάσταση λόγω «μετασχηματισμού» (2005-03-04 00:00:00.0)
Αντιδράσεις για την εσπευσμένη διάλυση (2003-09-17 00:00:00.0)
Εμπορευματοποίηση με ...«υψηλούς προϋπολογισμούς λειτουργίας» (2003-06-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ