Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Γιατί τόση ζέση;

Κάθε μέσο προκειμένου να επισπεύσει το κλείσιμο του μοναδικού στη χώρα δημόσιου Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΠΝΑ), που καλύπτει τις ανάγκες όλης της Ελλάδας, μετέρχεται η διοίκηση του νοσοκομείου.

Την περασμένη βδομάδα κυκλοφόρησε στο νοσοκομείο ανακοίνωση που υπέγραφαν ο Σύλλογος Εργαζομένων, η Νοσηλευτική Διεύθυνση και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ που καλούσε το νοσηλευτικό προσωπικό σε συνάντηση στο αμφιθέατρο με θέμα «Μεταφορά των κλινικών και μετακίνηση νοσηλευτικού προσωπικού στα γενικά νοσοκομεία». Στη συνάντηση όμως δε μίλησε κανείς άλλος εκτός από την διοικήτρια Γεωργία Σιδέρη. Η οποία -αναιρώντας όσα είχε πει η ίδια σε εκδήλωση που έγινε στο νοσοκομείο στις 10 Σεπτέμβρη 2007 - είπε ότι δεν υπάρχει δέσμευση του υπουργείου Υγείας ότι θα γίνει στο χώρο του ΠΝΑ γενικό νοσοκομείο ή κέντρο αναφοράς για τον αυτισμό. Και ζήτησε απ' τους νοσηλευτές να κάνουν αιτήσεις για να φύγουν για άλλα νοσοκομεία - εκεί που σχεδιάζεται να μεταφερθούν οι παιδοψυχιατρικές κλινικές του ΠΝΑ. Οι ...προτροπές της διοικήτριας όμως ξεσήκωσαν τις αντιδράσεις των εργαζομένων.

Χωρίς να πτοηθεί, στη συνέχεια, κάλεσε το διοικητικό προσωπικό «ανεπίσημα» στο γραφείο της όπου επανέλαβε ότι δεν υπάρχει δέσμευση για τη συνέχιση λειτουργίας νοσοκομείου στο χώρο του ΠΝΑ και αν θέλουν να κάνουν αιτήσεις να φύγουν ...εθελοντικά! Η τακτική αυτή μάλιστα συνεχίστηκε με προσωπικές «κρούσεις» -πιέσεις σε εργαζόμενους.

Γιατί τόση ζέση; Την ώρα μάλιστα που διάφοροι «μνηστήρες» καιροφυλακτούν για την αξιοποίηση του οικοπέδου - φιλέτο που διαθέτει το νοσοκομείο;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ