Τετάρτη 15 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολιτιστική συνεργασία με Λιβύη

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν ο υπουργός Πολιτισμού, Γ. Βουλγαράκης και ο Λίβυος ομόλογός του, Νουρί Ελ Χεμεντί, στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και της επιστήμης.

Η συμφωνία για τον πολιτισμό περιλαμβάνει: Ανταλλαγή εκθέσεων και άλλων παρουσιάσεων πολιτιστικής, επιστημονικής και αρχειακής φύσης, μεταφράσεις και δημοσιεύσεις καλλιτεχνικών, φιλολογικών και επιστημονικών έργων που παράγονται στην άλλη χώρα, συνεργασία στους τομείς του θεάτρου, της μουσικής και της αρχαιολογίας, προώθηση κοινών δραστηριοτήτων στους τομείς του κινηματογράφου, του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια, φεστιβάλ, διαγωνισμούς και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην άλλη χώρα.

Επίσης: Συμμετοχή στις διεθνείς εκθέσεις βιβλίου και στις καλλιτεχνικές εκθέσεις που διοργανώνονται στην άλλη χώρα, ανταλλαγή ειδικών στους τομείς της αρχαιολογίας, αρχιτεκτονικής, λαογραφίας, μουσικής, και άλλων τομέων της τέχνης, ανταλλαγή επιστημονικών, λογοτεχνικών και διδακτικών βιβλίων, περιοδικών και λοιπού αρχειακού υλικού, συνεργασία στη διοργάνωση συνεδρίων και συμποσίων, δυνατότητα ίδρυσης στις δύο χώρες πολιτιστικών κέντρων με βάση ειδική διμερή συμφωνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ