Τετάρτη 15 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κλιμακώνεται η επέλαση των πολυεθνικών

Στάχτη στα μάτια των μικρών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων της Θεσσαλονίκης, που κινδυνεύουν με αφανισμό από την εισβολή των πολυεθνικών και των πολυκαταστημάτων, προσπαθούν να ρίξουν ο Εμπορικός Σύλλογος και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης. Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας καταστήματος γερμανικής πολυεθνικής, ο μεν νομάρχης «αντιστέκεται» στην επέλαση των πολυεθνικών δηλώνοντας ότι δε θα παραστεί στα εγκαίνια, ο δε Εμπορικός Σύλλογος ζήτησε με ασφαλιστικά μέτρα να σταματήσει η διαφημιστική καμπάνια της πολυεθνικής διότι ...θίγει την αγορά της Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή και αυτές τις εξελίξεις, ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης σημειώνει πως τέτοιου είδους πρακτικές αφήνουν στο απυρόβλητο την πολιτική που κάνει ευαγγέλιο το κέρδος, που θεοποιεί την ανταγωνιστικότητα. Την πολιτική που χρόνια τώρα εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η οποία ανοίγει το δρόμο για παραπέρα είσοδο νέων πολυεθνικών και πολυκαταστημάτων στο λιανεμπόριο. Μια πολιτική που με συνέπεια στηρίζουν τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος ελίτ, όσο και ο νομάρχης.

Αυτή την πολιτική πρέπει να βάλουν στο στόχαστρο οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι έμποροι και μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα που χτυπιούνται εξίσου να παλέψουν για την ανατροπή της. Γιατί, όπως σημειώνει, «το μέλλον των επιχειρήσεών μας είναι δεδομένο με τους μισθούς και τις συντάξεις των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών, των λαϊκών στρωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ