Πέμπτη 16 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Αγωνιστικό «ραντεβού» στις 20 του Μάρτη

Στις 6 το απόγευμα στο θέατρο «ΔΙΑΝΑ»

«Σημείο συνάντησης» των συνδικαλιστικών δυνάμεων που αντιστέκονται και των αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων που αρνούνται το ρόλο του διαρκούς θύματος της κυβερνητικής πολιτικής, θα αποτελέσει η παναθηναϊκή συγκέντρωση της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) τη Δευτέρα 20 του Μάρτη στις 6 το απόγευμα στο θέατρο «ΔΙΑΝΑ». Για το σκοπό αυτό, κόντρα στις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της πλειοψηφίας στη ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ, δίνεται τις τελευταίες μέρες μια σημαντική «μάχη» ενημέρωσης των ΕΒΕ της Αθήνας, προκειμένου η κινητοποίηση να είναι και δυναμική και μαζική.

Είναι μια δουλιά και εύκολη και δύσκολη: Από τη μία τα προβλήματα είναι κάτι παραπάνω από σοβαρά και τα ζουν εκατοντάδες χιλιάδες ΕΒΕ, που ασφυκτιούν και αποζητούν διέξοδο. Από την άλλη, η ηττοπαθής τακτική των συμβιβασμένων συνδικαλιστών, που εκφράζεται με το μονόδρομο του «κοινωνικού διαλόγου» και της «κοινωνικής ειρήνης», αλλά και με την υποστήριξη των εχθρικών προς τους ΕΒΕ επιλογών της κυβέρνησης, «μουδιάζει» ένα μεγάλο τμήμα μικρών επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων.

Η ΟΒΣΑ, τα σωματεία που πλαισιώνουν τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες της και μεμονωμένοι συνδικαλιστές προσπαθούν να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση με συζητήσεις, μοίρασμα της ανακοίνωσης, ειδοποιήσεις, ενεργοποίηση των σωματείων. Ωστόσο, το ισχυρότερο «όπλο» της ΟΒΣΑ για την αγωνιστική αφύπνιση των ΕΒΕ είναι τα ίδια τα προβλήματά τους σε συνδυασμό με το διεκδικητικό πλαίσιο που προτείνει η Ομοσπονδία για την επίλυσή τους και την άποψή της για τις αιτίες που τα γεννούν.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα στη συγκέντρωση, η ΟΒΣΑ τονίζει: «Δεν επιτρέπονται αναστολές και πολύ περισσότερο αυταπάτες ότι μπορεί η κυβέρνηση της ΝΔ να λύσει τα προβλήματά μας. Αντίθετα, όπως έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έτσι κι αυτή, στο όνομα του ανταγωνισμού και της ελεύθερης αγοράς, ενισχύει με όλα τα μέσα τις μεγάλες μονοπωλιακές επιχειρήσεις, το μεγάλο κεφάλαιο. Η κυβέρνηση, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έχοντας και την πλήρη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ, εντείνει τις διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ