Τετάρτη 22 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Δρακόντεια μέτρα και καταδιώξεις ενόψει εκλογών

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-

Σκηνές κινηματογραφικής καταδίωξης εκτυλίχτηκαν, χθες, στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο Ιερουσαλήμ - Τελ Αβίβ, καθώς ισχυρές δυνάμεις της ισραηλινής αστυνομίας και του στρατού κυνήγησαν και σταμάτησαν, τελικά, μικρό φορτηγό λεωφορείο όπου φέρεται να υπήρχαν, τουλάχιστον, 7 κιλά εκρηκτικών. Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, πληροφορίες υπήρχαν για επικείμενη απόπειρα μεγάλης επίθεσης ενόψει των εκλογών της 28ης Μάρτη, γι' αυτό και από το μεσημέρι, χθες, τα μέτρα στην Ιερή Πόλη ήταν δρακόντεια από εδάφους και αέρος.

Δεν αποσαφηνίστηκε αν τα εκρηκτικά προορίζονταν για καμικάζι ή αν και οι 10 Παλαιστίνιοι επιβαίνοντες στο φορτηγάκι θεωρούνται αναμεμειγμένοι. Ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας, όμως, έσπευσε να επιρρίψει την ευθύνη στην ισλαμιστική οργάνωση «Τζιχάντ», εκτιμώντας, μάλιστα, ότι την εντολή αλλά και τα χρήματα για σειρά επιθέσεων κατά του Ισραήλ δόθηκαν από το Ιράν. Η οργάνωση δεν είχε αντιδράσει μέχρι χθες βράδυ.

Ούτως ή άλλως, πάντως, τα παλαιστινιακά εδάφη παραμένουν ερμητικά αποκλεισμένα, ενόψει των εκλογών της επόμενης βδομάδας, και μόνο το εμπορικό πέρασμα Κάρνι άνοιξε για λίγη ώρα, χθες το πρωί, για να εισέλθουν στη Λωρίδα της Γάζας βασικά είδη τροφίμων.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι συζητήσεις της Παλαιστινιακής Αρχής και του Αμπάς για το νέο κυβερνητικό σχήμα της «Χαμάς». Ο πολιτικός της ηγέτης, πάντως, Κχαλέντ Μασχάαλ, απέκλειε, χθες, για άλλη μια φορά, το ενδεχόμενο αναγνώρισης του Ισραήλ, τονίζοντας ότι «οι υπάρχοντες όροι δεν οδηγούν σε δικαίωση των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων, γι' αυτό και δε θα τους αποδεχτούμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ