Παρασκευή 24 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Κολεγιά «Μάρφιν» - «Εγνατίας Τράπεζας»

Ενισχύεται η τάση συγκέντρωσης κεφαλαίων στο ντόπιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ιδιαίτερα για τα λεγόμενα μεσαίου μεγέθους και κεφαλαιοποίησης πιστωτικά ιδρύματα. Τους... επιχειρηματικούς «γάμους» πρόκειται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι. Οι τραπεζίτες στην προσπάθειά τους να επιτύχουν μεγαλύτερες οικονομίες κλίμακας και να αυξήσουν τα κέρδη τους, είναι βέβαιο πως θα προχωρήσουν και σε νέες περικοπές θέσεων εργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο η «Μάρφιν» στις αμέσως επόμενες μέρες πρόκειται να διευρύνει τη συμμετοχή της στην «Εγνατία Τράπεζα», που σήμερα ανέρχεται στο 14% του μετοχικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που στάλθηκε στο χρηματιστήριο, οι μεγαλομέτοχοι της «Εγνατίας» (Θεοχαράκης κ.ά.) θα «διευκολύνουν τη μεγαλύτερη είσοδο της Marfin στη μετοχική σύνθεση της τράπεζας, ώστε το τελικό ποσοστό της Marfin να διαμορφωθεί συνολικά κατ' ελάχιστο στο 34% και κατά μέγιστο στο 49% του συνόλου των κοινών μετοχών».

Να σημειωθεί πως στη μετοχική σύνθεση της «Μάρφιν» πρόκειται να συμμετάσχει ως στρατηγικός μεγαλομέτοχος η «Dubai» (Ντουμπάι) με την εξαγορά του 31,55% του μετοχικού κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ