Παρασκευή 24 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΙΑΠΗΣ
«Φιλεργατικός» οίστρος στον ΟΣΕ

Χρυσώνοντας το χάπι των αντεργατικών και αντιλαϊκών ρυθμίσεων στις πρώην ΔΕΚΟ που προωθεί η κυβέρνηση, ο υπουργός Μεταφορών εμφανίστηκε υπέρμαχος των μεταρρυθμίσεων με... κοινωνικό πρόσωπο!

Εκστρατεία εξωραϊσμού της άγριας αντεργατικής - αντιλαϊκής επίθεσης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, άρχισαν το ένα μετά το άλλο τα κυβερνητικά στελέχη. Ιδιαίτερο βάρος στο ρόλο αυτό φαίνεται να έχει αναλάβει η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών, στην εποπτεία της οποίας ανήκουν αρκετές πρώην ΔΕΚΟ.

Ετσι, μετά τις προχτεσινές καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Κ. Σταυρόπουλου προς τους εργαζόμενους της «Ολυμπιακής», την... πυροσβεστική σκυτάλη παρέλαβε χτες ο ίδιος ο υπουργός Μιχ. Λιάπης. Κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του νέου διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, Διον. Χιόνη, ο υπουργός - με ιδιαίτερα... φιλεργατικό οίστρο - επιχείρησε να καθησυχάσει τους εργαζόμενους στον Οργανισμό, λέγοντας ότι «δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα» από το μετασχηματισμό του ΟΣΕ σε «πελατοκεντρική» επιχείρηση. Προετοιμάζοντας, όμως, το έδαφος, μίλησε για «δύσκολες, αλλά απαραίτητες αποφάσεις», για να ισχυριστεί στη συνέχεια ότι «το εργασιακό status και τα εργασιακά δικαιώματα δεν επηρεάζονται επ' ουδενί»!

Ο Μιχ. Λιάπης «ξόδεψε» πολλές «φιλεργατικές» κορόνες. Στα πλαίσια αυτά, έκανε αναφορά στο «κοινωνικό κράτος που παραμένει προτεραιότητα της κυβέρνησης» και γενικά εμφανίστηκε υπέρμαχος «της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων, που ζουν την οικογένειά τους με ένα μισθό». Και όλα αυτά για να καταλήξει ότι «οι καιροί απαιτούν αλλαγές για να εξασφαλίσουμε ανάπτυξη και δουλιά για όλους». Ο Μιχ. Λιάπης ισχυρίστηκε ότι οι «μεταρρυθμίσεις» που προωθεί η κυβέρνηση με το νόμο για τις ΔΕΚΟ, είναι... «μεταρρυθμίσεις με κοινωνικό πρόσωπο, με κοινωνική συναίνεση». Είπε και άλλα πολλά. Εκείνο που δεν είπε, είναι τι όφελος μπορούν να περιμένουν οι εργαζόμενοι από την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και το ξήλωμα άλλων κατακτήσεων των εργαζομένων, που προωθεί η κυβέρνηση και στους τομείς του σιδηροδρόμου αλλά και γενικότερα στις πρώην ΔΕΚΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ