Παρασκευή 24 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Εύσημα στην κυβέρνηση από τις Βρυξέλλες

Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης επαναβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της στην ΕΕ

Το «πράσινο φως» να συνεχίσει σε ακόμα αντιλαϊκότερες μεταρρυθμίσεις πήρε ο Ελληνας υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, σε συνάντηση που είχε με την αρμόδια Επίτροπο σε θέματα Ανταγωνισμού, Νέλι Κρος.

Ο υπουργός Οικονομικών δέχτηκε τα συγχαρητήρια της Επιτρόπου, καθώς - όπως αναφέρθηκε - οι δομικές αλλαγές που επιφέρει στην οικονομία με την εφαρμοζόμενη πολιτική όπως και το «έργο» που επιτελεί είναι ιδιαίτερα δύσκολο και «αξίζει κάθε δυνατής στήριξης και υποστήριξης».

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα:

  • Της εθελουσίας εξόδου από τον ΟΤΕ.
  • Των αφορολόγητων αποθεμάτων των εταιριών, για το οποίο η κυβέρνηση υιοθέτησε νομοθετική ρύθμιση, εναρμονιζόμενη με την κοινοτική νομοθεσία, αν και εκκρεμούν οι υποθέσεις των παρελθόντων ετών.
  • Στην υπόθεση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και άλλες περιπτώσεις στις οποίες το ελληνικό κράτος κατηγορείται για τη χορήγηση ...«παράνομων ενισχύσεων»!

Η κυβέρνηση έδωσε - διά στόματος του υπουργού Οικονομίας - υποσχέσεις να εκπληρώσει στο ακέραιο τις απαιτήσεις της Κομισιόν. Ετσι η συνάντηση έληξε με την πεποίθηση ότι είναι δυνατή η εξεύρεση λύσης σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης εποικοδομητικού πνεύματος ώστε να εκλείψουν και οι τελευταίες εκκρεμότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ