Παρασκευή 24 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΣΠΑ
Ασφαιρα πυρά για την ιδιωτικοποίηση

Μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων οι «αποφάσεις» της πλειοψηφίας

Σε ένα ακόμα συνέδριο συναίνεσης και υποταγής στις κυβερνητικές επιλογές, μετέτρεψαν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ το χτεσινό Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ). Την ώρα που η οριστική διάλυση και ιδιωτικοποίηση των εταιριών του ομίλου της «Ολυμπιακής» έχει μπει στην τελική ευθεία, οι εκπρόσωποι των παραπάνω παρατάξεων αρκέστηκαν σε «άσφαιρα πυρά» κατά της πολιτικής της ιδιωτικοποίησης, χωρίς να προτείνουν συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης για την ακύρωση της κυβερνητικής μεθόδευσης. Η κοινή απόφαση που υπερψήφισαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Συσπείρωση» (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά) το μόνο που προβλέπει, είναι... παρεμβάσεις προς ΓΣΕΕ, Εργατικά Κέντρα, όργανα της ΕΕ και ενημέρωση σε κάθε σημείο της χώρας και εκτός συνόρων!

Στον αντίποδα αυτής της συναινετικής λογικής, οι ταξικές δυνάμεις της «Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης» (ΕΣΚ) Αερομεταφορών, πρότειναν συγκεκριμένο αγωνιστικό πρόγραμμα, με απεργίες, συγκεντρώσεις στα αεροδρόμια και πορείες διαμαρτυρίας σε Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις. Πρόταση που απέρριψαν οι παραπάνω παρατάξεις, όπως και η παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΝ, η οποία κατέθεσε και ψήφισε δική της πρόταση.

Εκ μέρους του ΚΚΕ στο συνέδριο μίλησε ο Δήμος Κουμπούρης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση της «Ολυμπιακής» είναι καθαρά πολιτική υπόθεση και για το λόγο αυτό και η απάντηση πρέπει να είναι πολιτική. Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι έχουν την εμπειρία να κρίνουν ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ υπηρετεί το κέρδος του κεφαλαίου. Και επανέλαβε την πάγια θέση του ΚΚΕ ότι οι επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας πρέπει να είναι στα χέρια του λαού και των εργαζομένων, καλώντας τους εργαζόμενους να αλλάξουν τους συσχετισμούς σε συνδικαλιστικό, αλλά και πολιτικό επίπεδο.

Στο συνέδριο δεν παραβρέθηκε εκπρόσωπος της ΝΔ, ενώ ο Ευαγ. Βενιζέλος από το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδιασμού και χρονοδιαγράμματος, αλλά και επειδή αφήνει τους εργαζόμενους «απροστάτευτους». Ο Ν. Χουντής από το ΣΥΝ τάχθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης της ΟΑ, αφήνοντας, ωστόσο στο απυρόβλητο την πολιτική της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ