Παρασκευή 24 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ
Νέες κινητοποιήσεις μετά την κοροϊδία

Με αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών στο ύψος των διοδίων στα Τέμπη απάντησαν χτες βράδυ οι εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων στην υπαναχώρηση της κυβέρνησης από τη δέσμευσή της για επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης. Προειδοποιούν για κλιμάκωση του αγώνα με αποκλεισμό υπουργείων, ίσως και σήμερα.

Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι χτες η ΒΦΛ θα ανακοίνωνε επαναλειτουργία του εργοστασίου, ανασκευάστηκαν μετά και τις ανακοινώσεις της εταιρίας που αρχικά ανέφερε ότι «εξετάζει τη δυνατότητα μερικής λειτουργίας του εργοστασίου» και στη συνέχεια μιλούσε για «ορθολογική» λειτουργία του εργοστασίου. Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν ικανοποιείται το αίτημα των εργαζομένων για πλήρη λειτουργία του εργοστασίου και διασφάλιση των 600 θέσεων εργασίας.

Βέβαια ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Γ. Καλαντζής από προχτές το βράδυ είχε αφήσει αιχμές για τι είδους επαναλειτουργία μιλούσε αφού στη σχετική δήλωσή του ανέφερε πως «ίσως χρειαστούν θυσίες». Εννοούσε προφανώς θυσίες για τους εργαζόμενους που καλούνται και πάλι να βάλουν σε διαπραγμάτευση το δικαίωμά τους στη δουλιά, γεγονός που επαληθεύτηκε χτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ