Παρασκευή 24 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Οι ΗΠΑ «προστατεύουν» τον Καρίλες

ΚΑΡΑΚΑΣ.-

Για «κυνική χρήση των νόμων περί μετανάστευσης» έκανε χτες λόγο η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, αναφερόμενη στη συνεχιζόμενη παραμονή του εγκληματία Λουίς Ποσάδα Καρίλες στις ΗΠΑ χωρίς δίκη: Πρόκειται, ανέφερε, για «μια παρωδία δικαιοσύνης... την ώρα που οι συγγενείς 73 θυμάτων του απαιτούν είτε την έκδοσή του, είτε τη δίκη του».

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, η κυβέρνηση των ΗΠΑ «προστατεύει» τον φυγόδικο Καρίλες και προσπαθεί να αποκρύψει το γεγονός ότι το αίτημά της να εκδοθεί ο Καρίλες αγνοείται επιδεικτικά για πάνω από εννέα μήνες.

Ο Ποσάδα Καρίλες υπήρξε ο εγκέφαλος της βομβιστικής ενέργειας, την 6η του Οκτώβρη 1976, στο αεροσκάφος της εταιρίας «Cubana» που εκτελούσε την πτήση 455, που κόστισε τη ζωή και των 73 επιβαινόντων σε αυτό, αλλά η κυβέρνηση των ΗΠΑ απορρίπτει το ενδεχόμενο να τον εκδώσει στη Βενεζουέλα, προβάλλοντας το έωλο επιχείρημα ότι κρατείται για πλημμέλημα: Την παραβίαση των νόμων των ΗΠΑ περί μετανάστευσης, λόγω της εισόδου του στο αμερικανικό έδαφος το Μάη του 2005! Αν είναι δυνατόν!

Η πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ουάσιγκτον καυτηρίασε την αμερικανική διγλωσσία όσον αφορά την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας», αναφερόμενη στην «ατιμωρησία» που επιχειρεί να επιτύχει η κυβέρνηση Μπους για τον Καρίλες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ