Παρασκευή 24 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΟΥΑΔΟΡ
Λαϊκός ξεσηκωμός

Associated Press

ΚΙΤΟ.--

Δυναμική και μαχητική απάντηση έδωσε το λαϊκό κίνημα του Εκουαδόρ προς την κυβέρνηση του Αλφρέντο Παλάσιο που επιμένει στην καταστολή και τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου - TLC.

Περισσότεροι από 3.000.000 άνθρωποι, εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, παιδιά, μανάδες, αγρότες και φυσικά ιθαγενείς σύμφωνα με την «Πρένσα Λατίνα» αψήφησαν τόσο την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία έχει κηρύξει αρκετές επαρχίες του Εκουαδόρ, τις Ενοπλες Δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί και διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην TLC, που οι διαπραγματεύσεις για τον τελικό γύρο ξεκίνησαν χτες στην Ουάσιγκτον και θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Απρίλη.

Διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλες περιοχές της χώρας και ειδικά στις περιοχές που έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κατάσταση ήταν έκρυθμη καθώς ο Στρατός προχωρούσε σε συλλήψεις και καταστολή. Συνελήφθησαν ακόμη και δήμαρχοι στην επαρχία του Τσιμποράσο που τόλμησαν να διαδηλώσουν παρότι απαγορεύονται οι συναθροίσεις πάνω από 3 ατόμων.

Μετά τη γιγάντια σε όγκο διαδήλωση για το Εκουαδόρ, που συνολικά έχει πληθυσμό λίγο περισσότερα από 12.000.000 που σημαίνει ότι το 1/4 του πληθυσμού ήταν στο δρόμο, ηγετικά στελέχη του λαϊκού κινήματος που είναι και μέλη του Κοινοβουλίου απαίτησαν από την κυβέρνηση να σεβαστεί τη λαϊκή ετυμηγορία και το δικαίωμα του λαού να απορρίψει την TLC. Επίσης, ο ηγέτης της Συνομοσπονδίας Ιθαγένικων Εθνοτήτων και Λαών, Λουίς Μάκας, δήλωσε ότι οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ