Τρίτη 28 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ελληνοκινεζική προσέγγιση

Ενα μικρό, αλλά «ελπιδοφόρο» κομμάτι Κινέζων τουριστών επιδιώκουν να προσελκύσουν οι Ελληνες τουριστικοί πράκτορες, ενώ η «έλξη» φαίνεται να είναι ...αμοιβαία. Φιλοξενούμενη της κυβέρνησης και του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών γραφείων στην Ελλάδα, πολυμελής κινέζικη αντιπροσωπεία (αποτελούμενη από κυβερνητικούς και τουριστικούς παράγοντες) βρίσκεται στη χώρα μας για μια «επαφή γνωριμίας». Οι πρώτες συναντήσεις έγιναν στην Κίνα, στο πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού, στο οποίο συμμετείχε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γ. Ευαγγέλου.

Εκπρόσωποι της ξένης αντιπροσωπείας παρουσίασαν χτες στοιχεία για το προφίλ του Κινέζου τουρίστα και γενικότερα για τον τουρισμό στην Κίνα, ενώ εκφράστηκε και από τις δυο πλευρές η θέληση για στενότερη συνεργασία. Οι εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων των δύο χωρών αναμένεται να υπογράψουν πρωτόκολλο συνεργασίας. Σύμφωνα με τον Γ. Ευαγγέλου, το 2008 η Ελλάδα θα μπορούσε να δεχτεί περίπου 300.000 Κινέζους τουρίστες. Αυτό θα εξαρτηθεί από ορισμένους παράγοντες που θίχτηκαν και από τους Κινέζους της αντιπροσωπείας, όπως η δυνατότητα ξεναγήσεων στην κινεζική γλώσσα, η υπέρβαση εμποδίων που σχετίζονται με τη βίζα Σένγκεν, αλλά και η διεύρυνση του πλήθους των Κινέζων τουριστών.

Το 2005 περισσότεροι από 30 εκατ. Κινέζοι ταξίδεψαν για τουρισμό και το 2010 ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει τα 56 εκατ., ενώ το 2020 εκτιμάται ότι οι Κινέζοι τουρίστες θα φτάσουν τα 137 εκατομμύρια!

Κυβέρνηση

Χτες, εξάλλου, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φ. Πάλλη - Πετραλιά συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη. Συζήτησαν για το νομοσχέδιο του ιαματικού τουρισμού, το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και για τη δημιουργία του μητροπολιτικού συνεδριακού κέντρου. Εξέτασαν επίσης την πορεία εφαρμογής του αναπτυξιακού νόμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ