Τρίτη 28 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΡΙΠΗ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ
Νέα κρούσματα σε Αίγυπτο και Ιράκ

ΒΑΓΔΑΤΗ - ΚΑΪΡΟ - ΠΕΚΙΝΟ - ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ.--

Υγειονομικές αρχές στην Αίγυπτο ανακοίνωσαν χτες το θάνατο μίας 30χρονης από στελέχη του ιού Η5Ν1 και τη μόλυνση μίας 18χρονης από την πόλη Καφρ ελ Σεΐκ (στο δέλτα του Νείλου) από παθογόνα στελέχη του ίδιου ιού.

Νέο ύποπτο κρούσμα της γρίπης των πουλερικών σε μία οικογένεια Ιρακινών από την περιοχή Καμαλίγια (ανατολικά της Βαγδάτης) ανέφεραν χτες νοσοκομειακές πηγές στο Ιράκ. Εξέφρασαν την πιθανότητα ο πρόσφατος θάνατος ενός μέλους της ίδιας οικογένειας να επήλθε μετά τη μόλυνσή του με στελέχη του ιού Η5Ν1.

Στην Καμπότζη, αξιωματούχοι της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσαν πως τελικώς δεν οφείλεται στη γρίπη των πουλερικών η σοβαρή ασθένεια ενός ενήλικα και δύο παιδιών που νοσηλεύονται με υψηλό πυρετό και αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομείο της Πνομ Πενχ. Τέλος, δημοσιεύματα εφημερίδων στο Πεκίνο ανέφεραν πως ο πρόσφατος θάνατος μίας 29χρονης από τη γρίπη των πουλερικών επήλθε μετά την επαφή της με άρρωστα πουλερικά σε ανοιχτή λαϊκή αγορά. Αυτό έκανε εκπροσώπους της ΠΟΥ να συστήσουν στην Κίνα βελτίωση του προγράμματος επαγρύπνησης για τον εντοπισμό νέων κρουσμάτων σε ζώντα πουλερικά.

Τέλος, χτες, Σουηδοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως εντόπισαν τον ιό Η5, για πρώτη φορά, σε ένα θηλαστικό (βιζόν) στη νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ