Τετάρτη 29 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «17Ν»
Ενταση ανάμεσα σε κατηγορούμενους

Με την εξέταση της υπόθεσης της επίθεσης με ρουκέτες κατά του Β. Βαρδινογιάννη, συνεχίστηκε χτες η δίκη για την υπόθεση της «17Ν» στο πενταμελές Εφετείο. Η επίθεση είχε πραγματοποιηθεί τον Νοέμβρη του 1990. Πριν ερωτηθεί από τους συνηγόρους ο Β. Βαρδινογιάννης είχε διάλογο με τον Δ. Κουφοντίνα.

Σε κάποιο σημείο του, ο κατηγορούμενος τον ρώτησε ποιοι ήταν οι ξένοι ειδικοί στους οποίους είχε αναθέσει για δυο χρόνια την έρευνα για να βρεθούν οι δράστες της επίθεσης εναντίον του. Στη συνέχεια, δημιουργήθηκε ένταση όταν ο Β. Βαρδινογιάννης δέχτηκε ερωτήσεις από τον κατηγορούμενο και τη συνήγορό του Γ. Κούρτοβικ σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας στις επιχειρήσεις του, ενώ αναφορά έγινε και στα εργατικά ατυχήματα στις επιχειρήσεις του.

Προηγουμένως, η υπεράσπιση του Κ. Τέλιου κατέθεσε στο δικαστήριο τις δημοσιευμένες επιστολές του Β. Τζωρτζάτου κατά του Δ. Κουφοντίνα. Οι επιστολές διαβάστηκαν και μετά από αυτό ο Π. Τσελέντης πήρε το λόγο και δήλωσε πως η φρασεολογία όσων αναγνώστηκαν είναι του Α. Γιωτόπουλου. Ο Β. Τζωρτζάτος σηκώθηκε από τη θέση του και μιλώντας μακριά από το μικρόφωνο απάντησε με έντονο ύφος στον συγκατηγορούμενό του.

Σε ερώτηση της έδρας προς τον Β. Τζωρτζάτο πώς ο Δ. Κουφοντίνας ωφελείται από τη στάση που κρατά στη δίκη, όπως αναφέρει στις επιστολές του στον Τύπο, παρενέβη ο συνήγορος υπεράσπισής του Ι. Μυλωνάς και είπε πως ο πελάτης του δε θα απαντήσει τώρα. Ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι τα δημοσιεύματα που διαβάστηκαν δεν έχουν σχέση με την υπόθεση. Ισχυρίστηκε ότι είναι αποπροσανατολιστική η προσπάθεια του Κ. Τέλιου να δημιουργήσει αντιπαράθεση ανάμεσα στους Β. Τζωρτζάτο και Δ. Κουφοντίνα. Εκανε λόγο δε για σοβαρότατες αμφιβολίες, όσον αφορά στην αξιοπιστία των ομολογιών του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ