Πέμπτη 30 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΦΕΤ
Ακατάλληλο τηγάνι τύπου WOK

Ακατάλληλο για χρήση σε τρόφιμα κρίθηκε τηγάνι τύπου WOK κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησε το Γενικό Χημείο του Κράτους μετά από καταγγελία καταναλωτή. Οπως ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) πρόκειται για τηγάνι που παρεχόταν ως δώρο με την αγορά συσκευασίας που περιείχε ρύζι μπασμάτι, ρύζι μακρύκοκκο και σάλτσα «Uncle Ben 's» της εταιρείας «ΤΡΟΦΕΚΛΕΚΤ MASTER FOODS AE» κατά την περίοδο Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2005.

Κατά τον έλεγχο προέκυψε ότι το συγκεκριμένο σκεύος παρουσίαζε αποχρωματισμό κατά την επαφή του με προσομοιωτή 10% αιθανόλη. Αυτό σημαίνει ότι υπό τις κανονικές ή προβλεπόμενες συνθήκες χρήσης του το σκεύος προσβάλλεται από το περιεχόμενο τρόφιμο και μπορεί να επιφέρει απαράδεκτες αλλοιώσεις στη φύση, στη σύνθεση ή στην ποιότητα των τροφίμων με τα οποία έρχεται σε επαφή.

Σύμφωνα με την εταιρία, το τηγάνι εισήχθη από την Κίνα από την εταιρία «Ι. Ντούβας & Υιός ΟΕ». Ο ΕΦΕΤ συνιστά στους καταναλωτές που τυχόν έχουν στην κατοχή τους το συγκεκριμένο σκεύος να μην το χρησιμοποιήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ