Πέμπτη 30 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΥΠΠΟ - ΤΑ
«Εξόφληση» ... σε πέντε χρόνια!

Με «ορίζοντα» ...πενταετίας «δεσμεύεται» το ΥΠΠΟ να εξοφλήσει το σύνολο των συμβατικών του υποχρεώσεων στο πλαίσιο των προγραμματικών του συμβάσεων με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους πολιτιστικούς οργανισμούς!

Αυτό αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες στο ΥΠΠΟ μεταξύ του υπουργού Πολιτισμού, Γ. Βουλγαράκη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η πενταετία επιλέχθηκε για «λόγους ταμειακής στενότητας», ενώ, για τις προγραμματικές συμφωνίες του τρέχοντος έτους, «θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να λάβουν οι δικαιούχοι το μεγαλύτερο ποσοστό των προσυμφωνημένων πιστώσεων».

Για το μέλλον «θα επιχειρηθεί» οι προγραμματικές συμφωνίες να καλύπτουν «γεωγραφικά το σύνολο της Επικράτειας», επιλέγοντας μεγάλους σε πληθυσμό δήμους της χώρας οι οποίοι δεν έχουν συμβληθεί με το ΥΠΠΟ μέχρι σήμερα. Επιπλέον, οι μελλοντικές συμβάσεις «θα πρέπει να υπηρετούν το στόχο περιορισμού των αλληλοεπικαλύψεων με άλλα προγράμματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος, τα οποία χρηματοδοτούνται από Φορείς του Δημοσίου», ενώ όλες οι συμβάσεις «θα αξιολογούνται από ειδική επιτροπή».

Το ΥΠΠΟ προβάλλει ως επιχείρημα γι' αυτές τις αποφάσεις ότι «η διαχείριση των χρημάτων του ειδικού λογαριασμού, που προέρχονται από το ετήσιο μέρισμα του ΟΠΑΠ, θα γίνει πιο αποτελεσματική». Στην ουσία όμως πρόκειται για «μήνυμα» στο πλαίσιο της γνωστής πολιτικής... «βγάλτε τα πέρα μόνοι σας», που με τη σειρά του δίνει άπλετο χώρο στην ακόμη μεγαλύτερη παρέμβαση του «χορηγικού» κεφαλαίου στον πολιτισμό, με προνομιακό πεδίο την Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ