Σάββατο 1 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εθνική» υπόθεση το επιχειρηματικό κέρδος

Στην «εθνική διάσταση» της τουριστικής πολιτικής αναφέρθηκε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φ. Πάλλη - Πετραλιά, η οποία - μιλώντας χτες στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού - ισχυρίστηκε ότι ο τουρισμός... δεν αποτελεί πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης! Η προσπάθεια «αγιοποίησης» της τουριστικής πολιτικής δεν είναι άσχετη με την αφιέρωσή της στην εξυπηρέτηση του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου. «Ο τουρισμός μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την αιχμή της προσπάθειας για την ανάπτυξη της οικονομίας», τόνισε η υπουργός και στη συνέχεια επισήμανε ότι «στόχος είναι να εφαρμοστεί μια ενιαία στρατηγική που να διασφαλίζει την ενίσχυση της ζήτησης του τουριστικού προϊόντος ταυτόχρονα με την ενίσχυση της προσφοράς και την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών». Με απλά λόγια, η επιχειρηματική διάσταση του τουρισμού πρωταγωνιστεί, παραγκωνίζει την κοινωνική του διάσταση και ανάγεται σε ...«εθνική» υπόθεση!

Αφορισμοί τέτοιου είδους διαπνέουν το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής και χρησιμοποιήθηκαν καταχρηστικά και από τον προκάτοχο της Φ. Πάλλης - Πετραλιά, Δ. Αβραμόπουλο, οπότε δεν ξαφνιάζουν. Εντύπωση προκαλεί ωστόσο, η ανυπαρξία νομοθετικού έργου. Αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και θετικό στοιχείο της πολιτικής που εφαρμόζεται. Μόνο που τα «κενά» καλύπτονται από νομοθετήματα συναρμόδιων υπουργείων, κυρίως του Εθνικής Οικονομίας, του ΥΠΕΧΩΔΕ κλπ. Η υπουργός ανακοίνωσε ότι το νομοσχέδιο για τον Ιαματικό Τουρισμό που είχε σταλθεί στο Εθνικής Οικονομίας για υπογραφές... επιστράφηκε και ανοίγει νέος κύκλος διαβούλευσης! Το νομοσχέδιο αναμένεται να ρυθμίζει ένα μεγάλο εύρος τουριστικών θεμάτων, πέρα από το ζήτημα της εκμετάλλευσης από τους ιδιώτες του ιαματικού πλούτου της χώρας.

Χτες ανακοινώθηκε επίσης ότι τη στρατηγική «μάρκετινγκ και διαφήμισης» του τουρισμού την ανέλαβε κοινοπραξία των «MRB», «PRC» και μιας ισπανικής εταιρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ