Σάββατο 1 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Με παλμό και φαντασία!

Με μαχητικές κινητοποιήσεις, φοιτητές και σπουδαστές διατράνωσαν την εναντίωσή τους στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και το νέο νόμο πλαίσιο και σε πόλεις της Βορειοδυτικής Ελλάδας, προβάλλοντας παράλληλα το μονόδρομο της συνέχισης και έντασης των αγώνων της νεολαίας από κοινού με τους εργαζόμενους και ευρύτερα λαϊκά στρώματα, για τη διεκδίκηση πραγματικά Δημόσιας και Δωρεάν Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Στα Γιάννενα, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των Πανελλαδικών Συντονιστικών η σπουδάζουσα νεολαία ξεκίνησε από την Ακαδημία και με παλμό κι αγωνιστικότητα διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης απαιτώντας παιδεία που θα υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και όχι του κεφαλαίου.

Στην Κέρκυρα, οι φοιτητές με κατσαρόλες, πιάτα και πιρούνια συγκεντρώθηκαν έξω από την πρυτανεία του Ιονίου Πανεπιστημίου σε μια συμβολική αλλά και με νόημα κίνηση, ενάντια στην πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που δεν καλύπτει ακόμη και στοιχειώδεις ανάγκες των φοιτητών όπως η σίτιση.

Αντίστοιχα στο ΤΕΙ Αρτας έγινε κινητοποίηση στη Λέσχη όπου δόθηκε δωρεάν φαγητό στους φοιτητές, με εξαίρεση εκπροσώπους της ΔΑΠ οι οποίοι προθυμοποιήθηκαν να πληρώσουν... για να μη θιγούν τα συμφέροντα και τα κέρδη της «επιχείρησης» όπως ανέφεραν!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ